Tilapalveluiden hankkeet

Tilapalvelujen hankkeet

Tällä sivulla kerrotaan Mikkelin kaupungin tilapalveluiden suurien hankkeiden etenemisestä.

KOULUT

Anttolan koulu

Koulun piha-aluetta viimeistellään kesän ja syksyn 2020 aikana.

Tuppuralan koulun uusi liikuntasalisiipi

Pohjakuva, Arkkitehtitoimisto Heikki Kirjalainen Oy

Tuppuralan koulun liikuntasali tuhoitui tulipalossa juhannuksen aatonaattona 2019. Uudisrakennuksen kustannusarvio on noin 1,8 miljoonaa euroa. Vakuutusyhtiö korvaa uuden liikuntasalin rakentamisen.

Uusi liikuntasalisiipi rakennetaan vanhan paikalle. Uudirakennus on kooltaan noin 660 m², josta liikuntasali on noin 270 m².

Rakennustyöt aloitettiin aprillipäivänä 1.4.2020. Kohde valmistuu helmikuussa 2021. Uuden liikuntasalin rakentamisessa pää- ja rakennusurakoitsijana toimii Rakennusliike Matti Nykänen Oy, LVI-urakoitsijana JP Yhtiöt Oy ja sähköurakoitsijana Mikkelin Sähköasennus Oy.

PÄIVÄKODIT

Rantakylän päiväkoti

Havainnekuva, Arkkitehtitoimisto Heikki Kirjalainen Oy

Rantakylän yhtenäiskoulun läheisyyteen Vanhamäentien varteen nousee uusi 153 lapsen päiväkoti, jonka yhteydessä on avoin päiväkoti 60 hengelle. Päiväkoti tulee toimimaan laajennetulla aukioloajalla eli palvelee iltaisin jopa klo 22 saakka. Lisäksi tähän päiväkotiin keskitetään kesäaikainen hoito, joten rakennus varustetaan jäähdytyksellä. Uusi päiväkoti on kooltaan noin 2 000 brm². Uuteen päiväkotiin rakennetaan laajat väestönsuojatilat, jotka täyttävät myös koulurakennuksen väestönsuojavaateen.

Päiväkoti on toteutetaan jaettuna urakkana, jossa rakennusurakoitsija toimii pääurakoitsijana ja LVI- sekä sähköurakka ovat alistettuja sivu-urakoita. Pää- ja rakennusurakoitsijana toimii Maarakennus Suutarinen Oy, LVI-urakoitsijana Kaakkois-Suomen LVI-talo Oy ja sähköurakoitsijana Saimaan Sähkötyö Oy.

Rakentaminen aloitettiin keväällä 2020 ja on käyttöönotettavissa kesällä 2021.

VIRASTOT

Kaupungin virastotalon vesikatto

Kaupungin virastotalon vesikattokorjaus aloitettiin heinäkuussa 2020 ja valmistui vuoden vaihteessa 2020-2021.

Vesikaton korjausurakka on kokonaisurakka, jossa urakoitsijana toimii KS Bitumi Oy.

Kaupungin virastotalon peruskorjaus

Kaupungin virastotalon peruskorjaus jatkuu vuonna 2021.

LIIKUNTA

Kalevankankaan ylipainehalli

Kalevankankaan jalkapallohalli rakennetaan ns. ylipainehallina vanhan kuplahallin paikalle. Uuden jalkapallohallin KVR-​urakoitsijana toimii Saltex Oy.

Työt on aloitettu kohteessa syksyllä 2020 vanhan kuplahallin purkutöillä. Uusi halli valmistuu kesällä 2021.

Sodan ja rauhan keskus Muistin rakentaminen on saanut opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää valtionavustusta 300 000 euroa.

Rantakylän kentän huoltorakennus

Rantakylän kentän huoltorakennus paloi kesäkuun alussa 2020. Paloraunio purettiin heinäkuussa ja uusi huoltorakennus suunnitellaan syksyllä 2020. Uusi huoltorakennus sijoitetaan vanhan paikalle ja rakentaminen on tarkoitus aloittaa keväällä 2021.

PURKUKOHTEET

Pankalammen terveyskeskuksen ja Tuukkalan sairaalan purku

Pankalammen terveyskeskuksen ja Tuukkalan sairaalan purku on kilpailutettu vuodenvaihteessa 2020-2021.

MUUT

Eteläinen aluekoulu

Eteläinen aluekoulu rakennetaan nykyisen Urpolan koulun tontille. Hankkeelle on omat nettisivut:

https://www.mikkeli.fi/sisalto/tietoja-mikkelista/hankkeet-ja-projektit/etelainen-aluekoulu

_ _ _ _ _

Sivustolla esitetyt tiedot ovat sen hetkisiä arvioita hankkeiden kustannustasosta, aikataulusta ja toteutustavasta. Tietoja pyritään päivittämään sitä mukaa, kun hanke etenee. Esimerkiksi hankkeiden valmistumisajat saattavat muuttua sääolosuhteiden, lupaprosessien tai muiden työmaasta riippumattomien tekijöiden vaikutuksesta.