Amanuenssi

Organisaatio

Mikkelin kaupunki

Sijainti

Mikkeli

Hakuaika päättyy

31.01.2020 15:00

Työn luonne

1.3.2020

Työn kuvaus

Mikkelin kaupungin museotoimessa on haettavana Suur-Savon museon amanuenssin virka 1.3.2020 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Mikkelin kaupungin museoiden tehtävänä on säilyttää, tallentaa ja tehdä tunnetuksi paikallista aineellista ja visuaalista kulttuuriperintöä harjoittamalla tutkimusta, opetusta, näyttely- ja julkaisutoimintaa sekä tarjoamalla monipuolisia kuvataidepalveluja. Päämajamuseo vaalii talvi- ja jatkosodan aikaisen Mikkeliin sijoitetun Suomen armeijan päämajan historiallista perinnettä.

Suur-Savon museon amanuenssi vastaa kulttuurihistoriallisen Suur-Savon museon näyttelyistä ja kokoelmista. Kaikki kulttuurihistoriallisen museon yleisökohteet (Suur-Savon museo, Harjukosken mylly, Kivisakasti, Pien-Toijolan talonpoikaismuseo, Nikkisen torppa) ja Päämajamuseon yleisökohteet (Päämajamuseo, Viestikeskus Lokki, Marsalkka Mannerheimin salonkivaunu) kuuluvat amanuenssin hoitovastuulle. Lisäksi tehtäviin kuuluu yhteistyön kehittäminen Sodan ja rauhan keskus Muistin kanssa. Amanuenssin viran hoitoon kuuluu myös viranomaistehtäviä, kuten maankäytön suunnitteluun liittyvien lausuntojen valmistelu yhdessä kulttuuri- ja museotoimenjohtajan kanssa.

Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään on soveltuva korkeakoulututkinto ja riittävä museoalan työkokemus.

Lisäksi arvostamme talvi- ja jatkosodan aikaisen historian tuntemusta, yhteistyökykyä, joustavuutta ja hyviä sosiaalisia valmiuksia sekä sujuvaa suullista ja kirjallista ilmaisua. Valittavalta edellytämme kykyä toiminnan kehittämiseen ja innostunutta otetta museon monipuoliseen tehtäväkenttään.

Työaika on toimistotyöaika 36 h 45 min viikossa.

Virkasuhteeseen otettavan henkilön on ennen viran vastaanottamista esitettävä työnantajalle hyväksyttävä lausunto terveydentilastaan. Valituille asetetaan 6 kuukauden koeaika.

Tehtävää haetaan sähköisellä hakulomakkeella määräaikaan mennessä. Hakemukseen tulee liittää pdf-tiedostona tutkintotodistukset ja kelpoisuuden osoittava todistus.

Lisätietoja saat Kuntarekryn sivulta