Anttolassa, Peitsarissa ja Orijärvellä tulvii valoa joulukuun aikana

03.12.2019

Artikkelin kuva

Mikkelissä alkutalvi tulvii valoa, kun Anttolassa, Peitsarissa ja Orijärvellä kutsutaan alueiden asukkaat mukaan yhteiseen joulun suunnitteluun ja tuomaan valoa tienoille. Asukkaat pääsevät valaisemaan asuinalueensa, tekemään joulukortteja ja -kransseja, nauttimaan musiikista ja pikkujouluista 7. – 11.12.

Tänä syksynä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun yhteisöpedagogiopiskelijat ovat yhdessä Hyvinvoiva asukas -kehittämistoiminnan kanssa järjestäneet asuinalueille asukkaiden yhteisiä tapahtumia. Tapahtumissa on kokeiltu valomaalausta, tuunattu lyhtyjä, pelailtu ja ideoitu, kuinka lisätä naapuruston yhteistä toimintaa. Ja mikä tärkeintä, tutustuttu naapureihin ja nautittu yhdessäolosta. 

Tapahtumarikas syksy huipentuu 7.12. koko kylän pikkujouluihin Anttolassa, 9.12. Valoa Peitsari -päätöstapahtumaan ja 11.12. Valoa Orijärvi -päätöstapahtumaan. 

– Tapahtumien tarkoituksena on ollut käynnistää asukkaiden yhteinen toiminta asuinalueilla. Tavoitteena on lisätä asukkaiden hyvinvointia ja viihtyvyyttä sekä tarjota yhteisö, jossa on mukava toimia, kertoo Xamkin projektipäällikkö Annastiina Vesterinen.

– Toiminta jatkuu myös ensi vuonna ja teemme sitä jatkossakin opiskelijoiden kanssa. Luvassa on uusia yhdessä tekemisen kokeiluja. Sen lisäksi asukkaita valmennetaan aktiivisiksi toimijoiksi omille asuinalueilleen ja naapurustoihin.

Anttolan, Peitsarin ja Orijärven tapahtumien tarkemmat ohjelmat ovat Facebookissa.

Hyvinvoiva asukas – yhteisöllisen asumisen kehittäminen Etelä-Savossa -hankkeessa vahvistetaan asumisyhteisöjen ja asuinalueiden yhteisöllisyyttä, yhteisöllistä toimintakulttuuria ja asukasviihtyvyyttä. Hanketta rahoittaa Etelä-Savon Ely-keskus Euroopan sosiaalirahastosta.

Kuva: Elli Seppälä