Arman Alizad International Mikkeli Day IMD:ssä keskiviikkona 15.11.2017 – Myös Vuoden 2017 Kansainvälinen mikkeliläinen julkistetaan

13.11.2017

International Mikkeli Day IMD –tapahtuma täyttää Kauppakeskus Stellan tähtitorin Mikkelissä keskiviikkona 15. marraskuuta klo 11-15. Tapahtuman päätähti on karismaattinen, omien unelmiensa toteuttaja Arman Alizad. Tapahtumassa julkistetaan myös Vuoden 2017 kansainvälinen mikkeliläinen. Tämä kuudetta kertaa järjestettävä tapahtuma on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen, sillä sen toteutukseen ovat osallistuneet Mikkelin kaikki toisen ja korkea-asteen oppilaitokset sekä Mikkelin kaupunki.

– Tapahtuma kasvaa vuosi vuodelta ja nyt innokkaat esiintyjät ottavat jo itse yhteyttä ja pyytävät päästä mukaan esiintymään. Tämä on aivan upeaa ja innostaa meidät järjestäjätkin vuosi vuodelta kehittämään tapahtumaa ja viemään kansainvälisyyden sanomaa eteenpäin, tapahtuman koordinoinnista vastaava asiantuntija Ulla Jurvanen Mikkelin yliopistokeskukselta kertoo.

International Mikkeli Day on täynnä monikulttuurista ohjelmaa. Tapahtuman avaa Mikkelissä toimivan Aalto-yliopiston International business –kandidaattiohjelman johtaja Joan Lofgren. Kulttuurintutkija Leena Hangasmaa kertoo Kansainvälisestä Mikkelistä ennen ja nyt ja Marika Mayor Kahvila Nandasta esittelee Nandan kielikahvilaa, jossa voi treenata syntyperäisen puhujan kanssa kieltä käytännössä, tai vaikkapa kuunnella toisten tarinointia. Kielikahvilasta vastaa Mikkelin kansalaisopisto.  

Stellan tähtitorilla on päivän aikana kulttuurien kirjoa: Yleisö voi nauttia muun muassa musiikki- ja tanssiesityksistä, kansainvälisestä muotinäytöksestä sekä maistella makuja maailmalta kulttuuritorilla, jossa on myös henna- ja kasvomaalausta.

Kaikille avoimessa ja maksuttomassa tapahtumassa esitellään myös Mikkelin lukion ystävyyskoulutoimintaa ja kerrotaan viime kesänä toteutetusta Kiinan matkasta. Myös paljon mainetta saavuttanut Mikkelin Poikateatteri nähdään tähtitorin lavalla.

Tapahtuman päätössanat lausuu Kansainvälisen Mikkeli ry:n puheenjohtaja Enrique Tessieri.

Tapahtuman juontajina toimivat opettaja Tiia Neuvonen Etelä-Savon ammattiopistosta sekä lukiolaiset Mikaela Wirenius ja Aleksi Vitikainen. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.