Asuminen on osallistumista – Kehitysvammaliiton Porukoissa-hankkeen päätösseminaari järjestetään etänä 3.11.

22.10.2020

Artikkelin kuva

Tervetuloa verkkoseminaariin, jossa pohditaan kaupungin kehittämistä paikaksi, joka on kaikille saavutettava ja kotoisa. Vammaiset henkilöt jäävät usein omaksi ryhmäkseen niin asumisessa, työtoiminnassa ja harrastuksissa. Jotta kaikki saadaan mukaan sinne missä muutkin ovat, tarvitaan yhteistyötä ja keskustelunavauksia.

Seminaarissa kerrotaan matalan kynnyksen toiminnasta, jonka avulla kehitimme Mikkeliä kehitysvammaisten henkilöiden näkökulmasta. Viime vuonna pieni porukka kehitysvammaisia henkilöitä ideoi, mitä he toivovat lisää Mikkeliin. Aikaan saatiin tuetun vapaaehtoistyön kurssi ja yhteistyössä Vaakunan yökerhon kanssa nyt bailataan Bailaava-klubilla. Toimintamallista ilmestyy Porukka-hautomo työkirja, jonka avulla voi toteuttaa vastaavan kehittämisryhmän. Samalla tullaan tutuiksi ja luodaan uutta yhteistyötä.

Tuloksista ovat mukana kertomassa hankkeeseen osallistuneet kehitysvammaiset henkilöt ja toimijat, jotka auttoivat porukkaa toteuttamaan ideoitaan. Setlementtiasuntojen entinen toimitusjohtaja Kimmo Rönkä visioi kanssamme asumisen tulevaisuutta otsikolla Yhteishyvä.

Aika: 3.11. klo 12.30 – 15.30 
Paikka: Teams-verkkoseminaari 
Ilmoittaudu mukaan TÄÄLLÄ. Saat paluuviestinä linkin verkkokokoukseen.

Linkki: Seminaarin ohjelma

Kuva: Ida Paunisalo