Asumisen ja toimintaympäristön viikkotiedote 17.4.2020

17.04.2020

Artikkelin kuva

Asumisen ja toimintaympäristön palvelualue tiedottaa ajankohtaisista asioista.

Tietoimi

Koronavirusepidemiasta johtuen yksityisteiden tiekuntien kokoontumiset eivät ole mahdollisia tänä keväänä. Suosituksena on, että tiemaksut kerättäisiin tänä vuonna edellisvuoden maksuunpanoluettelon mukaisesti. Tämän vuotinen maksuunpanoluettelo vahvistettakoon sitten seuraavassa kokouksessa ja mahdollisista muutoksista aiheutuneet lisämaksut tai palautukset käsitellään myös tuonnempana. Vuoden 2021 kunnossapitoavustuksista päätettäessä huomioidaan edellä mainittu maailman tilanne. Eli avustuksia myönnetään, vaikka vuoden 2020 tiekunnan kokous jäisi kokonaan pitämättä.

Parantamisavustuksia haettaessa tiekuntia on pyydetty aikaisemmin toimittamaan tiekunnan kokouksen pöytäkirja, jossa hankkeesta on päätetty sekä hankkeen kustannusarvio. Koronaviruksesta huolimatta yksityistietkin on pidettävä kunnossa ja niitä on myös parannettava aika ajoin. Mikkelin kaupunki voi myöntää parantamisavustusta tapaus kohtaisesti ehdollisena. Eli avustusta voi saada sillä ehdolla, että tiekunta hyväksyy hankkeen seuraavassa kokouksessaan sitten, kun sellainen voidaan turvallisesti järjestää.

Viher- ja metsäaluepalvelut

Puistot ja virkistysalueet ovat vilkkaassa käytössä. Ulkoilu luonnossa on hyvää vastapainoa arjen aherrukseen myös poikkeuksellisena aikana. Puistoissa ja leikkipaikoilla on muistettava THL:n ja valtioneuvoston antamat ohjeet: Pidä turvaetäisyys, kokoontuminen alle kymmenen hengen joukkoihin, yski ja aivasta nenäliinaan tai hihaan, pese kädet. Pysy sairaana kotona. Anna tilaa toisille alueen käyttäjille. Seuraa yleistä ohjeistusta.