Asumisen ja toimintaympäristön viikkotiedote 26.10.2018

26.10.2018

Artikkelin kuva

Asumisen ja toimintaympäristön palvelualue tiedottaa ajankohtaisista asioista.

Infra-aluepalvelut

Revonkadun kokonaissaneeraus alkaa. Hankkeessa uusitaan koko kadun vesihuolto ja katukerrokset Lamminmäenkadun ja Rouhialankadun väliltä. Läpiajo kadulla estyy työn ajaksi, mutta kulkuyhteydet on järjestetty tonteille molemmin puolin työkohdetta. Syksyn aikana työmaa etenee  Lamminmäenkadun liittymästä Rönninkadun kohdalle saakka. Talveksi työmaa jää tauolle ja työt jatkuvat jälleen keväällä. Katu päällystetään syksyllä 2019.

Pitkäjärvenkadun sillan kunnostus alkaa loka/marraskuun vaihteessa. Työssä uusitaan siltakannattajat ja kansilankutus kaiteineen. Työn ajaksi rakennetaan kiertotie siltapaikalle. Siltatyö valmistuu vuodenvaihteeseen mennessä.

Juvantiellä Tuppuralankadun kohdalla katutyöt jatkuvat ja häiritsevät liikennettä. Työmaan alueella muutetaan liikenne- ja kevyen liikenteen järjestelyjä miltei päivittäin. Ajoneuvojen toivotaan ottavan huomioon työmaan nopeusrajoituksen ja noudattavan muutenkin erityistä varovaisuutta

Viher- ja metsäaluepalvelut

Syksyn puutarhajätteet on paras kompostoida omalla tontilla tai kuljettaa Metsä-Sairilan jäteasemalle. Puiden lehdet voi myös silputa nurmikolle ruohonleikkurilla.

Metsät, puistot ja yleiset alueet eivät ole oikea paikka puutarhajätteiden hävittämiseen. Yleisen viihtyisyyden vähenemisen lisäksi puutarhajätteen mukana voi levitä luontoon haitallisia vieraslajeja ja puutarhakarkulaisia.

Tilapalvelut

Ristiinan päiväkodin lisärakennuksen urakkasopimus on allekirjoitettu ja työt hyvässä vauhdissa tehtaalla. Tämä kohde rakennetaan siirtokelpoisista tilaelementeistä, jolloin suurin osa työskentelyajasta tapahtuu kuivissa tehtaan tiloissa. Työmaalla tehtävät toimenpiteet ovat huomattavasti pienemmässä roolissa. Jos kaikki menee hyvin, niin tilat ovat käyttöönotettavissa, ennen kuin joulukalenterista on avattu yhtään luukkua.

Haukivuoren päiväkodista on myös lainvoimainen päätös olemassa. Tämän kohteen tilaajana toimii Mikalo Oy ja KVR-urakoitsijana Lapti Oy. Kaupungin tilapalveluiden toimesta hoidetaan kohteen rakennuttaminen ja valvonta. Uusi päiväkoti sijoittuu puretun Aseman koulun tontille. Päiväkoti valmistuu vuoden 2019 lopussa.

Päiväkotihankkeita on tänä vuonna ollut muitakin. Kalevankankaan päiväkodin työt etenevät aikataulussaan ja perustukset on valettu. Uuden päiväkodin on määrä olla valmis vuoden 2019 loppuun mennessä. Kattilansillan päiväkodin suunnittelu etenee vauhdikkaasti ja uusi rakennus on tarkoitus sijoittaa Kattilansillan nuorisotalon takapihalle. Talousarvioesityksessä kohteen rahoitus on vuosille 2019-2020.

Rantakylän päiväkodin aikanaan tehty hankesuunnitelma on kaivettu taas työpöydälle ja alettu päivittämään tulevaa hanketta varten. Talousarvioesityksessä tämä hanke on vuosille 2020-2021.

Anttolan koulun uusien tilojen toimittaja on urakkalaskennassa. Tarjoukset saadaan takaisin joulukuun puolivälissä. Toivotaan että hanke herättää kiinnostusta ja saamme useita tarjouksia hyvistä uusista koulutiloista.

Kuva: Havainnekuva tulevasta Ristiinan päiväkodin lisärakennuksesta