Elomaan talossa puhutaan taiteesta Antti Haatajan johdatuksella 7.11.

31.10.2018

Artikkelin kuva

Taiteen edistämiskeskuksen ja Mikkelin taidemuseon Puhetta taiteesta -luennot jatkuvat marraskuussa. Mikkelin taidemuseon muuttaessa väistötiloihin luennot järjestetään poikkeuksellisesti Elomaan talossa osoitteessa Pirttiniemenkatu 21.

7. marraskuuta kello 17.30–19.30 järjestettävässä tilaisuudessa vierailijana on sipoolainen kirjailija ja valokuvaaja Antti Haataja (kuvassa). Hänen juurensa ovat Kainuun korpimetsissä ja Tenon jylhässä jokilaaksossa. Kustannusosakeyhtiö Tammi julkaisi elokuussa 2018 Haatajan kirjoittaman ja valokuvaaman tietokirjan Pohjoinen – Jälkemme maailman laidalla.

Saamenmaa on suurten vaellusten muovaama ekosysteemi. Mutta maisema muuttuu. Ihmisen aikakausi näkyy tuntureilla ja Jäämerellä kuudennen sukupuuttoaallon ja ilmastonmuutoksen myllätessä maisemaa. Tarunhohtoisten eläinten, esimerkiksi naali ja tunturipöllö, katoaminen maisemasta ilmentää modernin ihmisen vaikutusta ympäristöönsä. Esityksessä pääsemme seuraamaan eläinvaelluksia kaamoksen sinestä kultaisena hehkuvaan kesäyön hetkeen.

Joulukuun Puhetta taiteesta -tilaisuudesta tiedotetaan lähemmin, kun puhuja varmistuu.

Puhetta taiteesta -tilaisuudet johdattavat tuoreiden taideilmiöiden ja ajankohtaisten taidekeskusteluiden pariin. Puhe taiteesta auttaa ymmärtämään, arvioimaan, närkästymään ja ihastumaan taiteesta. Tapahtumat ovat avoimia keskustelutilaisuuksia, joihin toivotetaan tervetulleiksi eri taiteen alojen ammattilaiset, harrastajat sekä taiteesta kiinnostunut yleisö. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

 

Kuva: Antti Haataja, tammi.fi