Essote sai mobiilisovelluksen

13.12.2017

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (Essote) on saanut älypuhelimiin ja tabletteihin tarkoitetun palvelujen sovelluksen. Mobiilisovellus on nyt ladattavissa maksutta sovelluskaupoista.

– Aloitamme muutamalla palvelulla ja alkuvaiheessa voi muun muassa ottaa yhteyttä kiireettömissä asioissa. Ominaisuudet tulevat lisääntymään tulevaisuudessa sitä mukaa, kun saamme niitä valmiiksi, kertoo kehittämispäällikkö Antti Mäkelä Essoten kehittämisyksiköstä.

Sovelluksen käytännön ohjelmoinnin on tehnyt mikkeliläinen ohjelmistokehitysyhtiö Metatavu Oy yhteistyössä Essoten kehittämisyksikön ja tietohallinnon kanssa. Sovelluksen tuottaminen on osa keskussairaala-alueen rakentamista ja kuntayhtymän toimintojen kehittämistä toteuttavaa ESPER-hanketta.

– Essoten strategiana on pyrkiä toimimaan lähellä asiakkaita, myös uusilla tavoilla. Kun Essote löytyy taskusta, olemme todella lähellä asiakkaitamme, iloitsee hankejohtaja Pirjo Syväoja ESPER-hankkeesta.

Mobiilisovelluksessa on palvelujen lisäksi myös muun muassa eri toimipisteiden ja päivystyksen yhteystietoja, pääsy Kanta-arkistoon ja erilaisia muita asiakkaille hyödyllisiä tietoja.

– Essoten viestinnän kannalta mobiilipalvelut ovat keskeisiä. Esimerkiksi nettisivuilla kävijöistä nykyisin jo yli puolet tulee puhelimella tai tabletilla. Tulevaisuutta ajatellen nettisivumme onkin rakennettu lähtökohdiltaan mobiiliin käyttöön soveltuviksi, kertoo Essoten viestintäpäällikkö Jouni Vauhkonen.

Essoten työntekijät saivat työpuhelimiinsa sovelluksen koekäyttöön marraskuussa. Palautteen perusteella jaetaan asiakkaille nyt kehittyneempi versio.

Sovelluksen voi ladata sovelluskaupoista käyttämällä hakusanaa ”essote”. Ohjelmisto löytyy Google Playn Storesta (Android) ja Apple Storesta (iOS). Windows-puhelimiin sovellus saadaan myöhemmin.