Finnish Lakeland Forum tähtää yhteistyöhön puhtaan järvialueen puolesta

29.05.2019

Artikkelin kuva

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Finnish Lakeland Forum tähtää yhteistyöhön puhtaan järvialueen puolesta. Kaikille avoin ja maksuton asiantuntija- ja yleisötapahtuma järjestetään Mikkelissä, konsertti- ja kongressitalo Mikaelissa Maailman ympäristöpäivänä 5.6. kello 9.30–14.15.

Jatkossa Forum kokoaa vuosittain alan toimijat yhteen edistämään alueen elinvoimaa. Yhteistyön perustaksi Mikkelissä allekirjoitetaan Järvi-Suomen peruskirja, joka tunnustaa vesistön arvot ja kestävää kehitystä ja elinvoimaisuutta vahvistavan sekä vesistön elinympäristöä ja veden laatua parantavan yhteisen tahtotilan.

Järvi-Suomen peruskirjassa allekirjoittajat sitoutuvat järvialueen ympäristöperinnön säilyttämiseen toteuttamalla kestävää kehitystä, vahvistamalla alueen vetovoimaa, edistämällä vastuullista matkailua ja virkistyskäyttöä, tukemalla monitieteistä järvitutkimusta sekä parantamalla vesistön elinympäristöjä ja veden laatua. Finnish Lakeland Forumissa kuullaan monipuolisesti puheenvuoroja vesitutkimuksesta.

Osana Finnish Lakeland Forumia Mikkelin Lions-klubit, partiolaiset (Ekin Partio, Mikkelin Seudun Partiolaiset), LUT-yliopisto ja Mikkelin kaupunki toteuttavat yhdessä talkootyönä projektin, jonka tarkoituksena on puhdistaa Myrkkylampi. Projektissa parannetaan Myrkkylammen vedenlaatua ilman kemikaaleja. Ekin Partio ja Mikkelin Seudun Partiolaiset ovat tehneet 1000 mutapalloa, jotka heitetään Myrkkylampeen keskiviikkona 5.6. kello 17 alkaen.

finnishlakelandforum.fi