Hallituskadusta maalataan mikkeliläisten räsymatto

08.07.2020

Artikkelin kuva

Väriä katukuvaan! Räsymatot katumaalauksina saavuttavat myös Mikkelin heinäkuussa.

Mikke ry:n toiminnanjohtaja Kati Häkkinen huomasi sosiaalisessa mediassa kuvan Puumalan ”Suomen tämän hetken pisimmästä” räsymatosta ja käytyään sitä katsomassa mietti, että Mikkeliin olisi hauska saada samanlainen matto ihastuttamaan keskustaa.

– Mikkelin kaupunki näytti ajatukselle vihreää valoa tietyin turvallisuusehdoin ja mukaan lähti muutama sponsori, joten saamme maalattua maton nopeallakin aikataululla, Häkkinen kertoo.

Matto maalataan Hallituskadulle, rautatieaseman rinteeseen. Matto alkaa heti liikennevaloista Mannerheimintien suojatien jälkeen ja jatkuu mäkeä ylös apteekille saakka. Maalaustempaus pidetään maanantaina 13.7. klo 14 alkaen ja mukaan toivotaan innokkaita lapsia ja lapsenmielisiä kaupunkilaisia.

”Tervetuloa Mikkeliin” -mattoa ovat Mikke ry:n kanssa toteuttamassa I love Mikkeli -yhteisö, Visit Mikkeli, Carlson ja Asemaravintola Vaiha. Mikäli sää ei maanantaina salli maalausta, järjestetään tempaus vaihtoehtoisesti tiistaina 14.7. klo 14. Maalit ja pensselit tulevat järjestäjien puolesta.