Hallitustorilla vietetään lauantaina sadonkorjuumarkkinoita

02.09.2020

Artikkelin kuva

Mikkelin Hallitustorilla vietetään lauantaina 5.9. sadonkorjuumarkkinoita. Tarjolla on myös kurpitsainen vihannessosekeitto yrttiöljyllä höystettynä kolmellesadalle hengelle alkaen kello 11.

Kurpitsaisen vihannessosekeiton tarjoaa Mikkelin kaupunki. Raaka-aineet keittoon ovat viljelleet Kangastalon Puutarha, Airi Toijonen, Panu Teräsranta ja Pekka Pettinen. Keiton keittävät Esedun keittiötiloissa keittiömestari Hannu Kalliokoski ja kokit Kirsti Niemi ja Veli-Pekka Mesiäinen. 

Keitto jaetaan torilla kannellisiin annoskuppeihin take away -tyylillä Mikkelin kaupungin palvelujohtaja Linda Asikaisen ja avustajien toimesta. Keiton jakopisteitä on kolme ja asiakkaat ohjataan jonottamaan turvaetäisyyksin.

Sadonkorjuumarkkinoilla torikauppiaat myyvät muun muassa kauden vihanneksia, marjoja, kukkia, mehuja, sieniä ja hedelmiä. Suurin osa myytävistä tuotteista tulee Mikkelistä ja lähialueelta. 

Esiintymislavalla torin väkeä ilahduttaa herkullisella musiikkikattauksella kello 11.30 alkaen Sairaan erikoinen kitaraorkesteri eli SEKO! Vakikauppiaiden lisäksi markkinoilla on myös vierailevia tähtiä. 

Sadonkorjuumarkkinat järjestetään Mikkelin Hallitustorilla lauantaina 5.9. kello 7 – 15. Tervetuloa  hankkimaan syksyn herkkuja, nauttimaan tunnelmasta ja tapaamaan tuttuja. Huolehtimalla yhdessä käsihygienista sekä turvaväleistä vietämme mukavan ja turvallisen toripäivän.

Tapahtumaa ovat toteuttamassa Mikkelin kaupunki, Esedu ja Mikkelin Torikauppiaat ry. 

Kuva: Jonne Vaahtera