Hänninkentän huoltorakennuksen hankesuunnitelma kaupunginhallituksen pöydällä

08.02.2019

Artikkelin kuva

Mikkelin kaupunginhallitus kokoustaa maanantaina 11.2. Pöydällä on muun muassa Hänninkentän huoltorakennuksen hankesuunnitelma, joka on jo käynyt lautakuntatason käsittelyn.

Hankesuunnitelma on laadittu yhteistyössä kaupungin tilapalveluiden, käyttäjien, suunnittelijoiden ja asiantuntijoiden kanssa.

Nykyinen Hänninkentän laidalla oleva huoltorakennus on huonokuntoinen ja riittämätön kentän vilkkaaseen käyttöön nähden. Hänninkenttä on aikaisemmin rakennettu monitoimikentäksi ja kyseessä on Mikkelin eniten käytetty ulkoliikuntakenttä. Hankesuunnitelman mukaan vanha huoltorakennus puretaan kylmälaitosta lukuunottamatta kokonaan ja tilalle tehdään paitsi huolto- myös katsomorakennus.

Katsomorakenne lisää esteettömyyttä

Uuden katsomo- ja huoltorakennuksen rakentaminen mahdollistaa alueen hyödyntämisen monipuolisemmin ja lisää urheilualueen käytettävyyttä. Katsomorakennelma mahdollista koko perheen yhteisen kokoontumisen urheiluharrastusten parissa. Hankkeessa on huomioitu liikuntaesteettömyys niin, että liikuntarajoitteiset pääsevät sekä katsomoon että mahdollisuuksien mukaan harrastamaan kentälle.

Huoltotilat palvelevat myös jääpallon Bandyliigassa pelaavaa Mikkelin Kamppareita sekä seuran juniorijoukkueita. Tulevaisuudessa myös jääpallomaaotteluiden pelaaminen Mikkelissä on todennäköisempää. Kiinteistössä tulee olemaan puku- ja pesuhuonetilat, liikuntatoimintaan liittyvät huoltotilat, kioski, kuuluttamo sekä aputiloja.

Hankesuunnitelman mukaisen uudisrakennuksen kustannusarvio on noin 2,7 miljoonaa euroa. Hankkeelle on haettu liikuntapaikka-avustusta 817 200 euroa. Avustuspäätös saadaan kevään 2019 aikana.

Hankeen alustava toteutusaikataulu on 4/2019–2/2020. Aikataulu on laadittu niin, että työt päästäisiin aloittamaan heti luistelukauden jälkeen.

Kaupunkiympäristölautakunta sekä hyvinvoinnin- ja osallisuuden lautakunta ovat puoltaneet hankesuunnitelman ja tarjouspyyntöasiakirjojen hyväksymistä.

Kaupunginhallitukselle esitetään, että se hyväksyy Hänninkentän huoltorakennuksen hankesuunnitelman ja tarjouspyyntöasiakirjat. Kaupunginhallitus antaa hankkeelle aloitusluvan erillisellä päätöksellään.

Linkki kaupunginhallituksen esityslistaan (sisältää hankesuunnitelman)

Kuva: Havainnekuva Hänskin uudesta katsomosta (Arkkitehtitoimisto Heikki Kirjalainen Oy)