Hauki on kala -ruokatapahtuma Mikkelin torilla perjantaina 15.6.

11.06.2018

Artikkelin kuva

Mikkelin torilla pääsee maistamaan kylmäsavustettua haukea ja haukipihvejä Hauki on kala -ruokatapahtumassa Mikkelin torilla perjantaina 15.6.klo 11-13. Anttolan Vapaa-ajan kalastajat ja torikauppiasyhdistys ovat ideoineet yhdessä ruokatapahtuman, jossa kerrotaan, miten monipuolinen ja herkullinen kala hauki onkaan.

Maistiaisten lisäksi myynnissä on kylmäsavustettuja haukifileitä. Paistinpannun takana häärii torikummi Risto Dufva, joka paistaa ja maistattaa oman reseptinsä mukaan valmistettuja haukipihvejä. Keittiömestari Hannu Kalliokoski maistattaa Anttolan kalastajien kalastamasta kylmäsavuhauesta valmistettua haukitahnaa ja anttolalaiset myyvät kylmäsavustettuja haukifileitä ja kertovat seuran toiminnasta. Haukifileiden myynnistä saatu mahdollinen tuotto käytetään seuran toimintaan.

Etelä-Savon Pelastuslaitos tuo torille alkusammutuskalustoa, joka sopii erinomaisesti lastenkin kokeiltavaksi. Palomestari Eero Aho kertoo tärkeistä turvallisuusasioista. Kaupunginjohtaja Timo Halonen toimii haukiherkkujen koemaistajana ja tapahtumassa on luvassa myös kalajuttuja. Hauki on kala -ruokatapahtuman juontaa Ville Asikainen.

Tapahtuman tuottavat yhdessä Mikkelin Torikauppiaat ry, Anttolan Vapaa-ajan kalastajat ja EPF Oy.