Ikäihmisten jaksohoidon yksikkö muuttaa Moisiosta Kirkonvarkauteen

18.04.2018

Artikkelin kuva

Mikkelin Moisiossa sijaitseva Mikkelin ikäihmisten jaksohoidon yksikkö muuttaa 23.4. Kirkonvarkauteen entiselle asuntomessualueelle. Nimi muuttuu Porrassalmen yksiköstä Saimaanharjun palvelukeskukseksi. Uusi osoite on Väänäsenpolku 4.

Jaksohoito tarkoittaa ikäihmisten lyhytaikaista hoitoa, kun tarve hoitopaikkaan ei ole pysyvä.

– Uuteen taloon muuttaa entinen henkilöstö Moisiontieltä ja tulevat asukkaatkin ovat pääsääntöisesti hoitajille tuttuja. Palvelukeskuksessa on tehostetun palveluasumisen paikkoja 41, joista 29 paikkaa on pysyvää asumispalvelua yhden hengen huoneissa. Loput 12 paikkaa kahden hengen huoneissa ovat jaksohoitopaikkoja eli niissä ikäihmiset ovat esimerkiksi omaishoitajien lomien aikana, kertoo yksikön asumispalvelujen esimies Tiina Väisänen.

Saimaanharjun palvelukeskus on kalustettu moderneilla kalusteilla ja käytävillä on canvas-tauluja, joiden aiheena ovat muun muassa mikkeliläiset maisemat. Fyysisesti asukashuoneet on jaettu kahteen siipeen, joiden välitilassa on muun muassa ruokailutilaa ja saunatilat.

Yhteisissä tiloissa on myös viihtyisiä oleskelualueita. Asukashuoneissa on valmiina sähkösäätöinen sänky, monitoiminen yöpöytä ruokailutasolla ja inva-varusteltu wc-tila. Materiaalit ovat paloturvallisia.

Sisätilojen esteettömyys ulottuu myös ulos terassialueille.

– Uusissa tiloissa kehitämme toimintaamme kodinomaisessa ympäristössä läheisten ja asiakkaiden kanssa yhteistyössä. Asiakas läheisineen on palvelukeskuksessamme keskiössä, Väisänen sanoo.