Influenssarokotukset alkavat Mikkelissä

06.11.2019

Artikkelin kuva

Riskiryhmien influenssarokotukset alkavat 25.11. ja jatkuvat 5.12. saakka.

Mikkelissä liikuntarajoitteisten on mahdollista saada rokote Omatorin alakertaan avautuneessa hammashoitolassa, osoitteessa Porrassalmenkatu 21.

Mikkeliläisten neuvolaikäisten lasten ja heidän perheidensä sekä odottavien perheiden uusi rokotuspaikka on keskussairaalan perhetalossa, jonne voi myös varata rokotusajan Essoten sähköisen ajanvarauksen kautta. Muissa neuvoloissa asioivat voivat ottaa rokotukset niissä käydessään tai varata ajan puhelimitse omasta neuvolastaan. Lisäksi rokotuksia annetaan vastaanotoilla käynnin yhteydessä.

Influenssarokotteen saavat maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä. Riskiryhmiin kuuluu paljon erilaisia ryhmiä: kaikki yli 65 vuotta täyttäneet, raskaana olevat, kaikki kuudesta kuukaudesta kuuteen vuoteen ikäiset lapset, sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, vakavalle influenssalla alttiiden henkilöiden lähipiiri ja varusmiespalveluksensa aloittavat.

Maksuttomaan rokotukseen ovat oikeutettuja myös henkilöt, jotka asuvat tai oleskelevat pitkäaikaisesti laitosmaisissa olosuhteissa kuten vastaanottokeskuksissa ja vankeinhoitolaitoksissa.

Terveydenhoitaja, sairaanhoitaja tai lääkäri arvioi tarvittaessa kuuluuko rokotettava maksuttoman rokotuksen kohderyhmään. Jos henkilö ei kuulu kohderyhmään, hänen tulee hankkia rokote itse.

Myös sote-henkilöstö luetaan edellä mainittuihin riskiryhmiin. Heille on järjestetty Essotessa omat rokotukset.