Itsenäisyyspäivän paraati vaikuttaa liikennejärjestelyihin Mikkelissä 5.–6. joulukuuta

27.11.2018

Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati aiheuttaa muutoksia liikenteeseen, pysäköintiin ja julkiseen liikenteeseen Mikkelissä 5. ja 6. joulukuuta. Yleisön toivotaan liikkuvan paraatitapahtumien aikana keskustassa jalan tai julkisilla kulkuvälineillä.

Paraatin järjestelyt aloitetaan Mikkelin keskustassa keskiviikkona 5. joulukuuta. Suurimmat muutokset liikenteessä ja pysäköinnissä näkyvät Mikkelin keskustassa, Maaherrankadulla ja Porrassalmenkadulla sekä Urheilupuiston ympäristössä.

Paraatijoukot poistuvat Mikkelistä pääosin 6.12. iltapäivän ja illan aikana. Siirtymiset varuskunnista Mikkeliin ja takaisin suuntautuvat VT5:n, VT15:n ja VT13:n kautta.

Pysäköinnin rajoitukset Mikkelissä

Pysäköintiä rajoitetaan 5.12. illasta 6.12. iltapäivään:

Linkki: Kartta pysäköintirajoituksista

Konsertti- ja kongressitalo Mikaelin piha-alue ja Itä-Suomen aluehallintoviraston parkkipaikka varataan kokonaan kutsuvieraspysäköintiin.

Pysäköintikieltoalueille pysäköidyt ajoneuvot hinataan tarvittaessa pois, mikäli kuljettajaa ei tavoiteta ajoneuvon välittömästä läheisyydestä.

Lue lisätiedot rajoituksista Puolustusvoimain nettisivuilta.

Paraatiharjoittelu ja kaluston siirrot 5.12.

Paraatiin osallistuvaa kalustoa siirretään Mikkeliin Tuskun ja Karkialammen alueille 5.12. aamupäivän aikana. Saapuvat marssiosastot saattavat aiheuttaa hetkellistä hidastetta muulle liikenteelle teillä VT5, VT15 ja VT13.

Mikkelin kaupungin alueella saapuvat marssiosastot saattavat hidastaa liikennettä VT13:n ja Lentokentäntien risteyksessä sekä VT13:n ja Karkialammen risteyksessä.

Liikennejärjestelyt 6.12.

Poliisi ja sotilaspoliisi rajoittavat sekä ohjaavat liikennettä 6.12. paraatiin liittyen. Paraatin liikenne- ja turvallisuusjärjestelyt aiheuttavat muutoksia Mikkelin kaupungin julkisen liikenteen reitteihin keskustan alueella. Julkinen liikenne ohjataan keskustassa käyttämään Mannerheimintietä.

Ajoneuvoliikennettä rajoitetaan paraatijoukkojen siirtymisistä johtuen:

  1. klo 7.30–8.00 reitillä: Karkialampi–VT13–Otavankatu–Raatihuoneenkatu.
  2. klo 10.15–10.45 reitillä: Karkialampi–VT13–Otavankatu–Sammonkatu–Nuijamiestenkatu–Anni Swaninkatu.
  3. klo 11.30–12.00 reitillä: Vuolingonkatu–Savilahdenkatu–Lönnrotinkatu–Hanhikankaankatu–Kalevankatu–Kovalantie–Rouhialankatu–Maaherrankatu.

Lue lisätiedot rajoituksista Puolustusvoimain nettisivuilta.

Lue lisätiedot paikallisliikenteen poikkeusjärjestelyistä.

Paraatin ajaksi taksit eivät voi olla omalla paikallaan Hallitustorin tolpalla, vaan lähimmät käytettävissä olevat taksitolpat on matkakeskuksella ja keskussairaalalla.