Juhannuksen 2022 tapahtumavinkit

22.06.2022

Artikkelin kuva

Mökkijuhannukselle on Mikkelissä myös vaihtoehtoja. Tähän juttuun on koostettu vinkkejä Mikkelissä järjestettävistä tapahtumista ja tapahtumapaikoista.

Juhannushumua keskustan tuntumassa

Juhannusaattona Mikkelipuistossa järjestetään koko perheen juhannustapahtuma. Juhannusaaton juhlinta Mikkelipuistossa huipentuu juhannuskokkoon, joka syttyy klo 22 Pursialanlahdella, puiston läheisyydessä.  Lisätietoja tapahtumasta tästä linkistä.

Kenkäveron pihalla järjestetään Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan perinteiset juhannusjuhlat juhannusaattona kello 15–18. Kokkoa ei tänä vuonna polteta.

Kansainvälisestä markkinatunnelmasta voi nauttia Mikkelin satamassa ja sen ympäristössä.  Markkinat ovat avoinna torstaista lauantaihin klo 10-20 ja sunnuntaina klo 10-18. Alueella on myös tivoli. Lue lisää markkinoista toimijan verkkosivuilta.

Mikkelin torilla on ToriSportin järjestämä LastenMaailma on avoinna jokaisena juhannusviikonlopun päivänä klo 10-18. Alueelle on pääsymaksu. Tutustu tapahtumaan tästä.

Juhannusohjelmaa on myös Visulahden matkailualueella. Kokko sytytetään klo 21.00.

Markkinatunnelmaa ja kokkoja Anttolassa

Markkinahumusta voi nauttia myös Anttolassa, jossa järjestetään juhannuspäivän markkinat klo 10-15 Satamapuistossa.

Anttolassa Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta järjestää juhannusjuhlat seurakunnan rantasaunalla (Lohilahdentie 70) juhannusaattona 24.6. klo 18. Kokko syttyy sään salliessa klo 19.

Lakeistenranta Campingillä Anttolassa sytytetään perinteinen kokko klo 21.00.

Tanssien juhannukseen

Hiihtomäen lavan juhannusaaton 24.6.2022 tansseissa esiintyy Amorada & Tommi Seppänen.

Ristiinan Metsälinnan lavalla tanssitaan juhannuspäivänä 25.6.2022. Tanssittajina ovat Suvi Karjula & In The Moods kello 20–00.30. Juhannuksen jälkeisenä sunnuntaina 26.6. tanssitaan taas Souvareiden tahtiin. Lisätiedot Metsälinnan verkkosivuilta.

Herkkupöytien ääreen

Historiallisista kohteistamme Kenkävero ja Tertin kartano tarjoilevat juhannuskattauksia. Tutustu tarjontaan toimijoiden omilta sivuilta. 

***

Kokkojen polttamisessa säävaraus. Osa tapahtumista maksullisia. Muutokset mahdollisia. Tarkista ajantasaiset tiedot toimijoiden omilta sivuilta.

Juhannuksen tapahtumalinkit on kerätty useista eri sähköisistä lähteitä. Onko sinulla juhannustapahtuma, jonka haluaisit lisättävän tähän juttuun? Ota yhteyttä torstaina 23.6.2022 klo 14 mennessä viestinta@mikkeli.fi

Kuva: Pihla Liukkonen