Juoksufest täydentää Mikkeli-juoksun – myös Jurassic Rock mukana

12.05.2017

Heinäkuussa 15. kerran juostava Mikkeli-juoksu juhlistaa merkkivuottaan uuden tapahtuman lanseerauksella. Juoksureitin ympärille kohoaa Juoksufest, joka tulee elävöittämään juoksureittiä ja kannustaa mikkeliläiset seuraamaan tapahtumaa. Lisäksi juoksureitillä taukoa kaipaavat voivat jäädä hetkeksi nauttimaan oheistapahtuman tarjoiluista.

Mikkelin sataman leikkipuistoon tulee lasten oma Juoksufest. Lasten tapahtumassa yhdistyvät liikunta ja satumaailmat. Lasten Juoksufest toteutetaan yhteistyössä Hulivilikarnevaalin, Liikuntakeskus Fressin ja Lasten kulttuurikeskus Vekkulan kanssa.

Mikkeli-juoksun lähtöpaikalle Urheilupuistoon tulee Mikkelin Klassikoiden valokuvanäyttely. Näyttelyn suunnittelee ja toteuttaa urheilutapahtumien pitkän linjan valokuvaaja Mikko Rahikainen.

Kattilansillan pojat järjestävät extrahuoltopisteen Mikkeli-juoksun osallistujille Kattilansillan asuinalueelle. Asahiohjaaja Arja Karppinen ohjaa terveysliikuntatunnin Urpolassa. Myös katusoittajia tullaan näkemään reitin varrella.

Jurassic Rock myös mukana

Yksi Juoksufestin vetonauloista tulee olemaan kaksiosainen Kuplafutisturnaus, joka pelataan Kenkäveron vastapäätä olevalla pellolla. Turnauksen alussa pelataan kaupungin hurjimpien rokkikukkojen ja kestävyysurheilijoiden välinen ottelu. Ottelun jälkeen alkaa varsinainen turnaus. Turnauksessa on kaksi eri sarjaa, nuorille suunnattu Young Guns -sarja sekä kaikille avoin sarja. Turnaus toteutetaan yhteistyössä Jurassic Rockin, Mikkelin Kilpa-Veikkojen, Mahlin, Yhdessä Enemmän! -hankkeen ja Törkeen Hyvä Kesä -hankkeen kanssa.

– Urheilu ja urheiluseurat ovat aina olleet lähellä Jurassic Rockin sydäntä, vaikka päälle päin se ei siltä varmasti näytäkään. Meitä on aina kiinnostanut lähteä kisailemaan, mutta koska porukan kunto on sen verran kehno, niin tavallisessa jalkapallossa ei lähdetä häviämään. Kuplafutiksessa meillä on ainakin tuurin tuoma mahdollisuus! Jurassic Rockin vastaava tuottaja Anniina Havukainen nauraa.

Turnauksen lisäksi pellolle tulee Mikkeli-juoksun virallinen piknik-kisakatsomo. Osallistujat voivat ottaa omat eväät mukaan. Paikalla on myös kahvilayrittäjä. Lisäksi paikalla ovat myös Jurassic Rockin lippuskabailupiste, bodypainttaiteilija, hiustenleikkausta, musiikkia sekä paljon muuta.

Juoksufestin tuottaja Emmi Nykänen kertoo, että oheistapahtuman ohjelma täydentyy jatkuvasti.

– Reitin varrella tulee olemaan myös muita yllätyksiä juoksijoille. Juoksun osallistujista suuri osa tulee Mikkelin ulkopuolelta, joten tapahtuman avulla haluamme näyttää heille, mitä kaikkea hauskaa tästä kaupungista löytyy, Nykänen kertoo.

Tapahtuma toteutetaan paikallisten yritysten, toimijoiden, tapahtumien järjestäjien ja talkoolaisten kanssa yhteisöllisesti. Jo varmistuneet ohjelmat ja aikataulut ovat nähtävissä osoitteessa www.mikkelinklassikot.fi.