Kalevankankaan luontopolku on uudistunut

28.05.2019

Artikkelin kuva

Kalevankankaan uudistetun luontopolun avajaisia vietetään Maailman ympäristöpäivänä 5.6. kello 10–15. Luontopolun avajaiset toimivat myös samana päivänä Mikaelissa järjestettävän Finnish Lakeland Forumin oheistapahtumana.

Uudistetulla luontopolulla esitellään Kalevankankaan harjuluontoa, joka edustaa harvoja säilyneitä yhtenäisiä harjualueita Mikkelin alueella aiemmin laajemmin sijainneesta harjujonosta. Luontopolulla esitellään kasvien ja eläinten lisäksi jääkauden ihmeitä, pohjaveden muodostumista ja paikallista historiaa. Samalla halutaan kohdistaa huomiota luonnon monimuotoisuuteen ja luonnonsuojeluun.

Uudistettu luontopolku tarjoaa hyvän katsauksen alueen luonnosta. Marjaana Kovasen värikkäät ja eloisat kuvitukset kannustavat sekä lapsia että aikuisia pysähtymään taulujen ääreen. Luontopolun on suunnitellut Suomen luonnonsuojeluliiton Suur-Savon yhdistyksestä Timo Lehtonen ja Markku Nironen ja toteutuksesta ovat vastanneet yhdessä luonnonsuojeluliiton kanssa Mikkelin seudun ympäristöpalvelut ja Mikkelin kaupungin työllisyyspalvelut.

Polkua riittää kolmisen kilometriä

Luontopolku noudattaa pääosin samaa reittiä kuin vanha luontopolku, mutta polun kulkua on nyt siirretty enemmän Hanhilammen rantaan. Polun pituus on kolmisen kilometriä ja aikaa polun kiertämiseen on syytä varata vähintään tunti. Kosteille paikoille on rakennettu pitkospuut. Polku on merkitty valkoisilla tauluilla, joissa on saukon kuva ja musta nuoli.

Avajaispäivänä 5.6. polun aloituspisteessä Raviradantien varressa on tarjolla kahvia, mehua ja pullaa kello 10–13. Lisäksi paikalla on pihapelejä ja Nuorten Työpajojen ja luonnonsuojeluyhdistyksen toiminnan esittelyä. Polun aloituspisteen luontopolkutaulu paljastetaan kello 10. Paikalla on Mikkelin seudun ympäristöpalvelujen ja Suomen luonnonsuojeluliiton Suur-Savon yhdistyksen edustajat. Opastettuja retkiä luontopolulle järjestetään kello 10, 12 ja 15. Oppaina toimivat Timo Lehtonen ja Aune Niiranen.

Linkki: Kartta luontopolusta