Kansainvälinen mikkeliläinen 2017 –tunnustus Starlight Nuorisotilalle

15.11.2017

Karismaattinen Arman Alizad korostaa ymmärrystä toisista kulttuureista

Vuoden 2017 Kansainvälinen mikkeliläinen on Starlight Nuorisotila. Tunnustus myönnettiin, koska Starlight Nuorisotila tekee paljon työtä eri kulttuuritaustaisten suomalaisten integroitumiseksi yhteiskuntaan. Valinnassa on huomioitu eritoten heidän ansiokas työ maahanmuuttajataustaisten nuorten kanssa tehtävästä työstä.

Starlight Nuorisotilassa työskentelevät nuoriso-ohjaajat Tuomo Mikkonen ja Anette Valentin tekevät monikulttuurista nuorisotyötä hyvällä otteella. Tekemisen lomassa he jututtavat nuoria nuorille tärkeissä asioissa, ja tarjoavat turvallisen ja hyvän aikuisen mallin.

– Starlight on paikka, johon jokainen kulttuuritaustastaan riippumatta on tervetullut. Nuorisotilan kävijät kohdataan yksilöinä ja oman elämänsä toimijoina. Kuljemme nuorten rinnalla tukien siellä, missä tukea tarvitaan. Jokainen kohtaaminen on uusi, inhimillinen tilanne, jossa ennakkoluulot on jätetty kynnyksen toiselle puolelle, Tuomo Mikkonen kertoo. 

Tunnustus myönnettiin toista kertaa ja valinnan teki International Mikkeli Day -toimikunta, johon kuuluu Mikkelin kaupungin, Kansainvälinen Mikkeli ry:n sekä alueen toisen- ja korkea-asteen oppilaitosten edustajia.

Tapahtuman yksi päätähtiä oli tuottaja, karismaattinen omien unelmiensa toteuttaja Arman Alizad.

– Kulttuurit ovat rikkaus. On tärkeää pyrkiä ymmärtämään muita ja on tärkeää ymmärtää erilaisuutta. Kaksi isoa ongelmaa on koulutuksen puute sekä ymmärrys toisista, Arman Alizad korostaa.

Päivän muussa ohjelmassa oli monipuolinen kattaus monikulttuurista ohjelmaa tanssista ja musiikista tietoiskuihin. Paikalla pystyi myös maistelemaan eksoottisia makuja sekä ihastelemaan eri maiden kansallispukuja.

IMD-päivä oli järjestyksessään kuudes. International Mikkeli Day IMD -tapahtuman toteutuksessa olivat mukana kaikki Mikkelin toisen ja korkea-asteen oppilaitokset sekä Mikkelin kaupunki. Tapahtuma oli kaikille avoin.