Kansainvälinen mikkeliläinen 2019 -tunnustus Hamid Al-Sammarraeelle

18.11.2019

Artikkelin kuva

Vuoden 2019 Kansainvälinen mikkeliläinen on Hamid Al-Sammarraee. Tunnustus myönnettiin Al-Sammarraeelle hänen tekemästään työstä Mikkelin hyväksi. Erityisenä ansiona pidetään sitä, että Al-Sammarraee on tehnyt tuottamillaan nettivideoilla tunnetuksi muun muassa eteläsavolaisia luomutuottajia, koulutushankkeita ja luontokohteita. Tunnustus annettiin IMD-tapahtumassa torstaina 14.11.

Irakin Bagdadista kotoisin oleva Al-Ssammarraee on asunut Mikkelissä vuodesta 2008 lähtien. Al-Sammarraeen perheeseen kuuluu hammaslääkärinä työskentelevä vaimo sekä kaksi tytärtä.

Tunnustus myönnettiin neljättä kertaa ja valinnan teki International Mikkeli Day -toimikunta, johon kuuluu Mikkelin kaupungin, Kansainvälinen Mikkeli ry:n sekä alueen toisen- ja korkea-asteen oppilaitosten edustajia. Tunnustuksen kriteerinä on, että sen saaja on edistänyt kansainvälisyyttä Mikkelin seudulla, edistänyt pohjoismaisia arvoja, vähentänyt rasismia ja syrjintää hyvillä teoilla ja omalla esimerkillään sekä on edistänyt maahanmuuttajataustaisten nuorten kotoutumista ja tukenut heidän integroitumistaan suomalaiseen yhteiskuntaan.

Kuva: Ulla Jurvanen, Mikkelin yliopistokeskus