Kansainvälinen Museopäivä perjantaina 18.5.2018

17.05.2018

Perjantaina 18.5. vietetään kansainvälistä Museopäivää. Museopäivän kunniaksi Mikkelin kaupungin museoihin on vapaa pääsy.

Ilmaispäivässä ovat mukana Mikkelin taidemuseo (Ristimäenkatu 5), Päämajamuseo (Päämajankuja 1), Viestikeskus Lokki (Vuorikatu 11) ja Suur-Savon museo (Otavankatu 11).

Mikkelin taidemuseossa järjestetään Martti Airion kokoelman yleisöopastukset kello 12 ja 15. Museo on avoinna ainoastaan opastusten ajan.

Martti Airio keräsi 1920-luvulta lähtien merkittävän kokoelman suomalaista vuosisadan alun taidetta. Kokoelma on nykyisin Mikkelin taidemuseossa. Väliaikaisiin tiloihin muuton vuoksi kokoelmatila on suljettu, mutta kansainvälisenä Museopäivänä siihen pääsee tutustumaan amanuenssi Paula Hyvösen opastamana. Paula Hyvönen on toimittanut kokoelmasta äskettäin julkaistun kirjan Taide on minun matkani, joka piirtää kuvan Airiosta keräilijänä ja henkilönä. Kirja on myynnissä taidemuseon lisäksi Päämajamuseossa ja Suur-Savon museossa.

Päämajamuseo, Viestikeskus Lokki ja Suur-Savon museo ovat 18.5. avoinna kello 10 – 17. Museoihin on vapaa pääsy koko päivän ajan.