Kansainväliset suurmarkkinat saapuvat taas juhlistamaan juhannusta

17.06.2019

Artikkelin kuva

Kansainväliset suurmarkkinat saapuvat jälleen Mikkeliin. Satamassa on vilinää juhannusviikolla 20. – 23.6.

Kansainvälisillä suurmarkkinoilla eri maiden ja maakuntien erikoistuotteet ovat näyttävästi esillä. Mukana on noin 120 kauppiasta yli 30 eri maasta. Eurooppa on vahvasti esillä, mutta myyjiä on myös Amerikasta ja Aasiasta.

Suurmarkkinoilla Mikkelin satamassa voi herkutella monin eri tavoin. Ruokaa tarjoavat muun muassa jättikokoinen saksalainen hiiligrilli bratwursteineen, kreikkalainen gyros-ravintola, australialainen BBQ-ravintola, meksikolainen ravintola,  thaimaalainen ravintola, espanjalainen churros-paikka, italialainen pasta- ja pizzaravintola,  belgialainen vohvelipaikka, englantilainen fish&chips-osasto, ranskalainen creperie tai vaikkapa Kuusamon kalaherkkuja myyvä ravintola puhumattakaan taatusti kotimaisesta Leenan lettukahvilasta erikoislettuineen.

Mukana on paljon muutakin kuin vain ruokaa, esimerkiksi käsitöitä ja reilun kaupan tuotteita. Jättikokoinen hollantilainen kukkakauppa on uudistunut perusteellisesti ihastuttaen kauneudellaan ja hämmästyttäen edullisilla hinnoillaan. Tivoli Christersin upeat huvilaitteet ja pelit hauskuuttavat niin lapsia kuin aikuisia.

Markkinat ovat avoinna satamassa kello 10 – 20, sunnuntaina kello 10 – 18.

Juhannuskokko Kenkäverossa

Juhannusaattona 21.6. Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta järjestää juhannusjuhlan Kenkäverossa. Seurakunnan järjestämä juhannuskokko sytytetään kello 17 (säävarauksella). Luvassa on myös mukavaa tekemistä lapsiperheille.

Kuva: Jessica Järvinen