Kansalaisopisto järjestää kulttuuriretken Tampereelle

23.01.2018

Artikkelin kuva

Mikkelin kansalaisopiston kevään kulttuuriretki tehdään Pyynikinlinnaan Emil Aaltosen säätiön kokoelmiin ja Tampere-talossa esitettävään Veljeni vartija -oopperaan.

Pyynikinlinnassa museokävijä tutustuu Emil Aaltoseen paitsi yksityishenkilönä ja liikemiehenä myös kansallisen kulttuurin ja tieteen tukijana. Aaltonen aloitti uransa kenkätehtailijana 1800-luvun lopulla Hattulassa ja Tampereelle siirryttyään nousi nopeasti teollisuusmieheksi, jonka omistuksessa olivat muun muassa Aaltosen Kenkätehdas Oy, Sarvis Oy ja Lokomo Oy.

Ooppera Veljeni vartija on uusi kotimainen teos. Se kertoo vuoden 1918 Suomesta ja sisällissodan kahtia jakamasta perheestä. Ooppera kuvaa nousevien odotusten kaupunkia ja sodan tapahtumia kahden eri puolille ajautuvan sisaruksen näkökulmasta. Teos on henkilövetoinen, eeppinen, sinfoninen draama murskatuista unelmista, vaikeista valinnoista ja suurista tunteista.

Retki järjestetään sunnuntaina 18. helmikuuta. Matkanjohtajana toimii tuttuun tapaan musiikin maisteri Sirkka-Liisa Huuhtanen. Retkelle voi ilmoittautua kansalaisopiston nettisivujen kautta tai olemalla yhteydessä kansalaisopiston toimistoon (puh. 015 194 2929). Retki maksaa 132 euroa.

Kuva: Tampere-talo Osakeyhtiö / Joonas Loueranta