Kaupunginhallitus kokoontui Kuopiossa seminaarin merkeissä

21.08.2019

Artikkelin kuva

Mikkelin kaupunginhallitus ja johtoryhmä vierailivat alkuviikosta Kuopiossa yhteisen seminaarin merkeissä.

Seminaari aloitettiin Kuopion kaupunginhallituksen puheenjohtaja Antti Kivelän ja kaupunginjohtaja Jarmo Pirhosen tervehdyksellä. Kivelä ja Pirhonen esittelivät Kuopion keskeisiä kehittämishankkeita.

Seminaarin ensimmäisenä päivänä kaupunginhallitus pureutui hallitustyön kehittämiseen, itsearviointiin ja pelisääntöihin. Seminaarin henki oli positiivinen ja rakentava. Työskentelyä ohjasi organisaatiokonsultti Vesa Purokuru. Työskentelyn lopputuloksena hallitus totesi, että taloudellisen tilanteen vakavuus vaatii nopeita toimenpiteitä sekä positiivista Mikkeli-henkeä. Hallitus ei lukinnut vielä pelisääntöjä, vaan hallitustyön kehittämistyö jatkuu seuraavissa tapaamisissa.  

Maanantain työskentelyssä otettiin kantaa hallitustyön tavoitteisiin. Lyhyen aikavälin tavoitteista oltiin hyvin yksimielisiä: talouden tasapainottamistoimenpiteistä tulee päättää ja ne tulee panna toimeen jo tämän syksyn aikana.

Hallitustyön kehittämisen lisäksi ensimmäisen seminaaripäivä sisälsi alustuksia matkailun kehittämisestä ja kaupunkimarkkinoinnista. Matkailujohtaja Maisa Häkkinen esitteli hallitukselle Anttolan luontokeskuksen ja Ristiinan kalliotaidekeskuksen suunnitelmia, joita kaupunginhallitus piti erittäin mielenkiintoisina.

Toisena seminaaripäivänä johtavat viranhaltijat esittelivät talousarvioraamiesitystä ja sen perusteita kaupunginhallitukselle ennen varsinaista kaupunginhallituksen kokousta.

Kaupunginhallituksen kokous 20.8.2019

§324 Talousarvioraami 2020

Päätökseksi tuli, että suunniteltuja leikkauksia perusopetuksen tuntikehykseen ei toteuteta.