Kaupunginorkesteri ottaa varaslähdön syyskauteen

03.09.2018

Mikkelin kaupunginorkesteri ottaa varaslähdön syyskauteensa tuttuun tapaan Ari Rasilaisen kapellimestarikurssilla. Orkesteri vierailee Mikkelipuistossa, Otavassa, Kangasniemellä ja Juvalla. Konserttikiertue päättyy orkesterin kotisaliin, Mikaelin Martti Talvela -saliin, missä pääsee seuraamaan kapellimestarioppilaiden johtamista myös valkokankaalta soittajien näkökulmasta. Konsertteihin on vapaa pääsy.

Ari Rasilainen on tullut tunnetuksi Norjan radio-orkesterin, Jyväskylä Sinfonian, Lappeenrannan kaupunginorkesterin ja Pori Sinfoniettan ylikapellimestarina sekä Tampere Filharmonian ja Ålborgin sinfoniaorkesterin päävierailijana. Tätä nykyä hän toimii Würzburgin musiikkikorkeakoulun orkesterinjohdon professorina ja Südwestdeutsche Philharmonie Konstanzin pääkapellimestarina

VARASLÄHTÖKIERTUE
4.9.2018 klo 19, Kangasniemi-sali
5.9.2018 klo 15, Mikkelipuisto
5.9.2018 klo 19, Juvan kirkko
6.9.2018 klo 12.30, Otavan koulu
6.9. 2018 klo 19, Mikaeli

Kurt Atterberg: Sarja nro 3 viululle, alttoviululle ja jousiorkesterille
Edvard Grieg: Åsen kuolema ja Anitran tanssi Peer Gynt -sarjasta nro 1
Edvard Grieg: Preludi ja Rigaudon Holberg-sarjasta
Pjotr Tšaikovski: Serenadista Valssi
Wolfgang Kurz: Let's tan-go
Victor Herbert: Serenadi jousiorkesterille op. 12
W. A. Mozart: Pianokonsertto nro 13 C-duuri KV 415

Vapaa pääsy!

Miten orkesterin saa soittamaan kovempaa? Tai hiljempaa? Mistä soittajat tietävät, koska pitää hidastaa tai kiihdyttää? Entä kuinka on mahdollista, että sama teos saa kuulijat joko itkemään tai irvistämään kapellimestarista riippuen? Vastoin yleistä luuloa, orkesteria ei johdeta yliluonnollisesti loihtimalla vaan kokemuksen tuomalla ammattitaidolla, konkreettisella kehonkielellä ja psykologisella vaistolla. Yleisölle tarjoutuu ainutlaatuinen mahdollisuus todistaa musiikkiesitysten syntymistä, kun maailmalla menestystä niittänyt orkesterinjohtaja ja suorapuheisesta opetuksestaan tunnettu Ari Rasilainen avaa johtamisen saloja kapellimestarikurssin opiskelijoille.