Kaupunginorkesteri tunnelmoi keltaisessa salissa 9.5.

06.05.2019

Artikkelin kuva

Torstaina 9.5. kello 19 Mikkelin kaupunginorkesteri esiintyy aluehallintoviraston eli entisen lääninhallituksen rakennuksen keltaisessa salissa konserttimestari Jyrki Lasonpalon johdolla. Ohjelmassa kuullaan Vivaldia, Mozartia ja Mendelssohnia.

Konsertin avaa Antonio Vivaldin Concerto grosso d-mollissa. Se edustaa sävellystyyppiä, jossa solisti tai useammasta soittajasta koostuva solistiryhmä vuorottelee omilla osuuksillaan säestävän orkesterin kanssa.

Mozartin Eine Kleine Nachtmusik lienee eräs maailman tunnetuimmista klassisen musiikin teoksista. Teos syntyi samoihin aikoihin, kun Mozart työsti kiivaasti Don Giovanni -oopperaansa. Musiikki on siroa, eleganttia ja sen muotorakenteet hipovat täydellisyyttä.

Väliajan jälkeen on vuorossa Felix Mendelssohnin kamarimusiikkiklassikko Oktetto op. 20. Kahdeksalle jousisoittajalle sävelletty teos valmistui vuonna 1825 säveltäjän ollessa vain 16-vuotias.

Konserttiin on rajallinen määrä pääsylippuja saatavilla. Konsertin väliaikatarjoilusta vastaa Mikkelin seudun omaishoitajat ja läheiset ry. Väliaikatarjoilun tuotot menevät järjestön hyväntekeväisyyteen.

ILTASOITTO KELTAISESSA SALISSA
9.5. klo 19, aluehallintovirasto, Maaherrankatu 16                                                          
Jyrki Lasonpalo, konserttimestari
Liput

Vivaldi: Concerto grosso d-molli RV 565
Mozart: Eine Kleine Nachtmusik
Mendelssohn: Oktetto Es-duuri op. 20