Kaupunginorkesterin kevätkausi alkaa komeasti 26. tammikuuta

23.01.2018

Mikkelin kaupunginorkesterin Klassikoiden kevään ensimmäinen konsertti Mikaelissa alkaa upeasti Brahmsin sävelin yhdessä Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa. Konsertissa kuullaan Brahmsin Serenadi nro 1 sekä konsertto viululle ja sellolle, jonka solisteina loistavat viulisti-kapellimestari Jan Söderblom sekä Helsingin kaupunginorkesterin soolosellisti Tuomas Ylinen (kuvassa). Konsertin johtaa Lappeenrannan taiteellinen johtaja Vytautas Lukočius.

Liettualainen kapellimestari Vytautas Lukočius valmistui pianistiksi ja kapellimestariksi Liettuan musiikkiakatemiasta. Kapellimestariopintojaan hän jatkoi Sibelius-Akatemiassa. Lukočius on johtanut useita orkestereita Baltiassa ja Suomessa. Tammikuussa 2016 hän aloitti Lappeenrannan kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana.

Muusikkoperheeseen syntynyt Jan Söderblom aloitti konsertoimisen jo 12-vuotiaana. Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla vuosina 1997–2001 opiskellut Söderblom on johtanut useita eri orkestereita sekä Suomessa että ulkomailla. Hän on toiminut Lappeenrannan kaupunginorkesterin sekä Rauma Festivo -tapahtuman, Musica Fiskars -festivaalin ja Joroisten Musiikkipäivien taiteellisena johtajana. Vuosina 2012–2016 hän toimi Pori Sinfoniettan yli kapellimestarina. Keväällä 2017 hän toimi Kauniaisten Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana.

Tuomas Ylinen opiskeli sellonsoittoa Hannu Kiiskin ja Marko Ylösen johdolla Sibelius-Akatemiassa sekä Young-Chang Choon johdolla Folkwang Hochschulessa Essenissä. Hän on osallistunut Truls Mörkin, Gary Hoffmanin, Steven Isserlisin ja Frans Helmerssonin mestarikursseille. Hän on saanut vuonna 2002 Turun sellokilpailusta 1. palkinnon sekä Pablo Casals -sellokilpailusta Kronbergissa 4. palkinnon. Solistina ja kamarimuusikkona hän on esiintynyt Suomen lisäksi muun muassa Englannissa, Ranskassa, Saksassa, Etelä-Koreassa ja Arabiemiraateissa.

SAIMAA SINFONIETTA –KAKSOISKONSERTTO
26.1.2018 klo 19, Mikaeli (Sointukatu 1)
Vytautas Lukočius, kapellimestari
Jan Söderblom, viulu
Tuomas Ylinen, sello