Kaupunginorkesterin konsertissa 11.9. soi muun muassa Haydn

03.09.2020

Artikkelin kuva

Mikkelin kaupunginorkesterin syyskauden avaa Lasonpalojen isä-poika-kaksikko Arvo Pärtin, Haydnin ja Mozartin suosikkiteoksilla perjantaina 11.9. Konsertin johtava kaupunginorkesterimme pääkapellimestari Erkki Lasonpalo siirtyy sujuvasti myös alttoviulusolistin rooliin Mozartin Sinfonia Concertantessa, jonka toisena solistina soittaa hänen isänsä, konserttimestari Jyrki Lasonpalo.

Erkki Lasonpalo aloitti vuoden 2020 alusta Mikkelin kaupunginorkesterin pääkapellimestarina. Lasonpalo on johtanut lähes kaikkia suomalaisia orkestereita ja toimii tällä hetkellä Kemin kaupunginorkesterin pääkapellimestarina sekä Lappeenrannan kaupunginorkesterin, Sinfoniaorkesteri Vivon ja Heinäveden Musiikkipäivien taiteellisena johtajana. Vuodet 2017 – 19 hän toimi Mikkelin kaupunginorkesterin taiteellisena partnerina. Lasonpalon nousujohteinen ura kapellimestarina alkoi Jorma Panulan nuorisokapellimestariluokalla vuonna 2007. Vuodesta 2008 lähtien opinnot jatkuivat Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla professori Leif Segerstamin johdolla. Kapellimestaridiplomin Lasonpalo suoritti keväällä 2012 erinomaisin arvosanoin.

Mikkelin kaupunginorkesterin konserttimestari Jyrki Lasonpalo on toiminut konserttimestarina muun muassa Suomalaisessa kamariorkesterissa, Turun filharmonisessa orkesterissa sekä Sinfonia Lahdessa. Lasonpalo on esiintynyt kamarimuusikkona Yhdysvalloissa, Venäjällä, Pohjoismaissa ja useissa Keski-Euroopan maissa. Kamarimusiikkilevytyksiä hän on tehnyt BIS-levymerkille. 

Konsertissa noudatetaan viranomaisuosituksia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Turvaväleistä ja hygieniasta huolehditaan, jotta pääsemme kaikki nauttimaan konserteista turvallisin mielin. Konsertin väliaika on lyhyt hengähdystauko, jonka vuoksi perinteistä väliaikaa tarjoiluineen ei järjestetä. Suosittelemme ostamaan liput etukäteen ja näin välttämään jonotusta Mikaelissa.

AVAUSKONSERTTI ‒ SINFONIA CONCERTANTE
11.9.2020 klo 19 Mikaeli (Sointukatu 1)
Liput

Erkki Lasonpalo, kapellimestari ja alttoviulu
Jyrki Lasonpalo, konserttimestari ja viulu

Arvo Pärt: Summa jousiorkesterille
Joseph Haydn: Sinfonia nro 44 e-molli Hob. I:44
W. A. Mozart: Sinfonia Concertante Es-duuri KV 364