Kaupungintalo valaistaan oranssilla torstaina 17.9.

16.09.2020

Artikkelin kuva

Mikkelin kaupungintalo valaistaan oranssilla Maailman potilasturvallisuuspäivänä torstaina 17.9.

Maailman terveysjärjestö WHO:n perustaman Maailman potilasturvallisuuspäivän tavoitteena on luoda lisää tietoisuutta potilasturvallisuudesta.

– Essote osallistuu päivään valaisemalla oranssilla teemavärillä keskussairaalan pääsisäänkäynnin luona olevan vaahteran sekä hallintorakennuksen edustan ja rakennuksen edessä olevat puut. Essote huolehtii myös Mikkelin kaupungintalon sisäänkäynnin oranssista teemavärivalaistuksesta, kertoo Essoten kehittämispäällikkö Pietari Perkinen.

Vuoden 2020 teema on Henkilöstön turvallisuus on potilas- ja asiakasturvallisuutta.  

Päivän tavoitteena on paitsi parantaa tietoisuutta potilasturvallisuudesta myös lisätä kansalaisten osallistamista terveydenhuollon turvallisuuteen liittyvissä asioissa ja kehittää kansainvälisiä toimia potilasturvallisuuden parantamiseksi ja potilaille aiheutuvien haittojen vähentämiseksi.

Maailman potilasturvallisuuspäivä on myös jatkoa kansainvälisille potilasturvallisuutta käsitteleville ministerikokouksille. Ensimmäinen kokous pidettiin Lontoossa vuonna 2016, ja sen jälkeen kokous on järjestetty vuosittain. Päivä pohjautuu vahvasti lääketieteen eettisiin periaatteisiin.

Poikkeusoloista johtuen WHO suosittelee päivän viettämisen virtuaalisena tai muita tapoja huomioida päivä. Kansainvälisen kampanjan tunnuksena ovat oranssilla värillä valaistut monumentit, maamerkit ja muut julkiset kohteet.

Oranssit teemavärikalvot puiden värivalaistukseen lahjoitti Essotelle Lumio Events Oy.