Kaupunki ja Essote haastavat seniorit ulkoilemaan

14.09.2020

Artikkelin kuva

Mikkeli on mukana valtakunnallisessa Vie vanhus ulos -kampanjassa 9.9. – 9.10. Teemana on Ulkoilun ilo kuuluu kaikille.

Kaikki seniori-ikäiset ovat tervetulleita Kalevankankaan kauniisiin maisemiin torstaisin 17.9., 24.9. ja 1.10. kello 14.30 – 16.00. Tapaaminen on kello 14.30 Kalevankankaan sinisten ulkokuntoiluvälineiden luona (Raviradantie 21).

Kalevankankaalla muun muassa ulkoillaan lenkkipoluilla, harjoitellaan kävelytekniikkaa, pidetään pientä kuntojumppaa, tehdään mindfulness-harjoituksia ja pelataan luontoelämysbingoa. Samalla pysähdytään ihastelemaan syksyistä luontoa.

Jokainen osallistuja saa luontoliikuntapassin, joka on osa loppuvuoden kestävää Sydänliiton valtakunnallista luontoliikuntakampanjaa. Tapahtuma on maksuton. Paikalle saa tulla vain terveenä, turvaväleistä tulee jokaisen huolehtia sekä aivastukset ja yskäisyt tulee tehdä hihaan tai nenäliinaan. Kasvomaskia saa käyttää.

Valtakunnallista vanhustenviikkoa vietetään 4. – 11.10. teemalla Onni on vanheta. Lokakuun 8. päivä siirrytään ulkoa Saimaa-stadiumin tiloihin miettimään vanhenemiseen liittyviä positiivisia asioita ja samalla aloitetaan syksyn sisäliikuntavuoro kello 14.30 – 16.00.

Senioriliikuntavuoro jatkuu 17.12. asti. Ikäihmisille suunnattu kaikille avoin maksuton liikuntavuoro sisältää kävelyä, voimistelua, tasapainoilua, pelailua ja yhdessä tekemistä.

Kuva: Pihla Liukkonen / Kontrastia