Kaupunki ja Kampparit solmivat yhteistyösopimuksen

04.10.2017

Mikkelin kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 2.10. asiaa yhteistyösopimuksesta kaupungin jääpalloylpeyden kanssa.

Kaupunginhallitus hyväksyi Mikkelin kaupungin ja Kampparit ry:n välisen yhteistyösopimuksen kaksivuotisena kausille 2017 – 19 ja että sopimuksen arvo on 10 000 euroa vuodessa sekä oikeuttaa liikunta- ja nuorisojohtaja Antti Mattilan tekemään yhteistyösopimuksen.

Sopimussumma maksetaan kaupunginhallituksen käyttövarausmäärärahasta. Liikunnalla ja urheilulla vaikutetaan henkiseen ja fyysiseen terveyteen kohentavasti ja vähintäänkin terveyttä ylläpitävästi. Urheilun näkyvyys ja seuraaminen motivoi kaupunkilaisiakin liikkumaan. Seurojen laaja juniorityö kasvattaa lapsia ja nuoria liikkumaan. Lisäksi urheilutapahtumat vahvistavat Mikkelin vetovoimaa ja niillä on vaikutusta aluetaloudelle.

Asia päätettiin esityslistan mukaisesti.

Mikkelin kaupungilla on ollut pääyhteistyösopimus kaupunginhallituksen määrittämien kolmen urheiluseuran, Mikkelin Jukureiden, Mikkelin Palloilijoiden sekä Mikkelin Kamppareiden kanssa vuosista 2009 ja 2010 lähtien. Yhteistyöseurat valikoituivat hallituksen päätöksen mukaisesti kyseenomaisten seurojen ja lajien valtakunnallisen näkyvyyden ja laajan vaikuttavuuden vuoksi.