Kesä tuo muutoksia kirjastojen aukioloihin ja palveluihin

18.05.2017

Tuttuun tapaan kesä tuo muutoksia Mikkelin kaupunginkirjaston toimipisteiden aukioloaikoihin ja palveluihin.

Lähemäen kirjasto on suljettu rakennuksen sokkeliremontin takia 5.6. – 14.8.

Lähemäen koulurakennus on remontissa koulujen kesäloman ajan ja kulku kirjastoon on sokkeliremontin aikana mahdotonta. Jos asiakas on varannut aineistoa, jonka noutopaikka on Lähemäen kirjasto, voi varauksen noutaa 5.6. alkaen pääkirjastosta.Lähemäen kirjastoon ei voi palauttaa aineistoa remontin aikana, mutta aineiston voi palauttaa muihin kirjastopisteisiimme.

Kesälauantaisin 3.6. alkaen pääkirjastossa kokeillaan 1. kerroksen itsepalvelukäyttöä klo 10 – 14 ja kesäaukioloajat voimaan 1.6. alkaen

Kokeilulla halutaan vastata kirjaston käyttäjien toiveisiin aukioloaikojen laajentamisesta. Vastaavia käytäntöjä on jo useilla paikkakunnilla Suomessa, mutta Mikkelissä ei ole aiemmin kokeiltu vastaavaa. Aiempina kesinä vain lehtisali on ollut avoinna klo 9 – 14.

Pääkirjasto siirtyy varausten itsepalvelunoutoon 29.5.

Varausten itsepalvelunouto tarkoittaa sitä, että asiakas hakee varaamansa aineiston itse alakerran kirjastosalissa olevasta varausten noutohyllystä. Noutohyllyssä varaukset on järjestetty varausnumeroiden, ei nimien mukaan, jotta yksityisyys säilyy.

Saapumisilmoituksessa saa varausnumeron, joka löytyy myös varatun teoksen välissä olevasta kuitista. Kaukolainat noudetaan edelleen asiakaspalvelutiskiltä.

Varausten nouto onnistuu siis myös pääkirjaston itsepalvelulauantain aikana.

Katso tarkemmat tiedot ja aukioloajat osoitteesta kirjasto.mikkeli.fi.