Kesäbloggaajan kulmaus: Vilinää ja vilskettä kansainvälisillä markkinoilla

20.06.2019

Artikkelin kuva

Aurinko paistaa lähes pilvettömältä taivaalta ja kevyt kesätuuli saa kymmeniä myyntikojuja koristavat liput lepattamaan näyttävästi. Kolikoiden kilinä säestää ilmassa kaikuvia kauppiaiden myyntipuheita, ja silloin tällöin jostakin kojusta lentelee minulle kohteliaisuuksia uuden asiakkaan toivossa. Voissa paistettujen muikkujen tuoksu leviää ilmassa ja rasva tirisee muurinpohjapannulla. Myyjien tarjoamat bagel- ja makkaramaistiaiset saavat veden kielelle, ja belgialaisten vohveleiden, munkkien sekä muiden makeiden herkkujen tuoksu houkuttelee ostamaan. Tämän kaiken voi kokea juhannusviikonloppuna Mikkelin satamassa, kun kansainväliset suurmarkkinat saapuvat kaupunkiin.

Tarjolla on tuotteita laidasta laitaan maailman eri puolilta. Kojujen ja runsaan markkinaväen välissä puikkelehtiessani huomaan ainakin Ecuadorin, Yhdysvaltojen, Thaimaan ja useiden eri Euroopan maiden, myös Suomen, lippuja. Tuotteiden puolesta tarjolla on kukkia, laukkuja, vaatteita, taidetta ja kosmetiikkatuotteitakin. Ruokavaihtoehtoja tai pelkästään naposteltavia löytyy enemmän kuin ainakaan itse jaksaisin syödä. Suomalaiset kalaravintolat, thairuokaa tarjoava koju, belgialaisia vohveleita myyvä ravintola sekä ranskalainen kahvila ja lukuisat muut ruokapaikat levittävät ympäriinsä valloittavia tuoksuja. Lisäksi esimerkiksi hollantilaista juustoa, saksalaista makkaraa ja englantilaista toffeeta voi ostaa kotiin viemisiksi.

Tunnelma satamassa on aurinkoinen. Iloiset ihmiset kulkevat kojulta toiselle, istuvat nauttimassa ravintoloiden tarjonnasta ja pysähtyvät tutkimaan tuotteita lähempää. Myytävää on niin paljon, että jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Omiksi suosikeikseni nousevat heti italialainen jäätelö, hollantilainen kermajuusto sekä Mörkö-Marko-paita.  Monta tuotetta jää kuitenkin vielä testaamatta ja jopa huomaamatta, joten aion palata markkinoille myöhemminkin. Ihanasta, kansainvälisestä tunnelmasta on pakko päästä nauttimaan uudestaan!

Lisää blogikirjoituksia luvassa taas ensi viikolla. Nyt kesäbloggaaja siirtyy juhannuksen viettoon, joten ihanaa juhannusta kaikille!

Kansainväliset suurmarkkinat järjestetään Mikkelin satamassa to-la 20.-22.6. klo 10-20 ja su 23.6. klo 10-18.