Kesällä tutustutaan Mikkelin kulttuuriperintöön pyöräillen

22.06.2020

Artikkelin kuva

Mikkelin Latu, Mikkelin oppaat ja Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut järjestävät jälleen tänä kesänä opastettuja pyöräilyretkiä, joiden aikana tutustutaan Mikkelin historiaan, nykypäivään ja ennen kaikkea paikalliskulttuuriin ja kulttuuriperintöön.

Pyöräilyretket alkavat lauantaina 27.6. Kesän ensimmäinen pyöräily on koko perheen yhteinen pyöräilyseikkailu, joka on suunnattu eritysesti lapsille ja lapsiperheille. Matkaan lähdetään vanhan kasarmialueen Tykkipuistosta kello 10. Retken aikana tutustutaan Urpolaan, kuullaan Kirkonvarkauden asuntomessualueen historiasta ja vieraillaan kuuluisalla hiidenkirnulla. Yhteinen matka päättyy Kenkäveroon. Tervetulleita mukaan ovat ihan kaikki, mutta alle 9-vuotiaiden toivotaan osallistuvan yhdessä aikuisen kanssa. Retki on kestoltaan 3–4 tuntia, ryhmän koosta riippuen. Matkaan on hyvä varata omat eväät.

Heinäkuussa retket jatkuvat lauantaina 11.7. kello 10 Mikkelin torilta starttaavalla retkellä. Silloin kohteina ovat Rantakylä ja Otava. Reitin varrelle osuvat muun muassa Pitkäjärvi, Orijärvi, Sokkala, Rantakylä, Otavan opisto, koulutila, Vanhamäentie ja Lentokentäntie. Kyseessä on puolipäiväretki.

Heinäkuun viimeisenä lauantaina eli 25.7. järjestetään pidempi koko päivän retki. Ristiinan suuntautuvalle reissulle lähdetään jo kello 9. Retken teemana on Suomen sota ja vänrikki Stoolin tarinat. Reitti kulkee Moision kautta Ristiinan kirkonkylälle, jonne saavutaan noin kello 11. Ristiinassa voi vielä hypätä mukaan loppukierroksen ajaksi. Ristiinassa tutustutaan muun muassa Ristiinan kirkon alueeseen ja Brahelinnan raunioihin. Retki jatkuu Puntalan kautta Porrassalmentielle. Päivän aikana on mahdollisuus omakustanteiseen lounaaseen. Koko päivän kestävälle retkelle kannattaa kuitenkin varata myös omia eväitä.

Lauantaina 8.8. tehdään toinen puolipäiväretki, joka suuntautuu Visulahteen. Reittinä on silloin Saksala–Paukkula–Lähemäki–Visulahti–Tertti–Kalmisto–Rokkala. Retken aikana kuullaan tarinoita reitin varrelle osuvista paikoista.

Miten mukaan?

Lähtö retkille tapahtuu koko perheen pyöräseikkailua lukuun ottamatta Mikkelin torilta. Osallistuminen on maksutonta. Mikkelin Ladun edustajat johdattavat pyöräilijöitä ja Mikkelin oppaat vastaavat opastuksista. Oppaat ovat mukana koko matkan ajan.

Retkille osallistumiseen ei vaadita ilmoittautumista, vaan mukaan voi tulla saapumalla torille. Pyöräilytahti pidetään rauhallisena. Kaikilla retkillä on kypäräpakko. Mukaan lähteviä suositellaan ottamaan mukaan oma juomapullo ja sään mukainen varustus sekä omat eväät. Matkaan lähdetään säävarauksella.

La 27.6. Koko perheen pyöräseikkailu: Lähtö Kasarmialueelta Tykkipuistosta klo 10

La 11.7. RantakyläOtava: Lähtö torilta klo 10. Puolipäiväretki.  

La 25.7. Suomen sota ja vänrikki Stoolin tarinat: HUOM! Lähtö torilta jo klo 9. Koko päivän retki Ristiinaan. Mukaan voi liittyä Ristiinan torilta klo 11  

La 8.8. Visulahti: Lähtö torilta klo 10. Puolipäiväretki.