Keskitetyn hammashoidon tilat toteutetaan vuokrahankkeena

12.01.2018

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essote) valtuusto päätti vuoden ensimmäisessä kokouksessaan 11. tammikuuta, ettei hammashoitolaa enää suunnitella keskussairaalan yhteyteen. Mikkelin keskitetylle hammashoitolalle toteutetaan tilat vuokrahankkeena.

ESPER-hankkeen hankesuunnitelmassa keskitetty hammashoitola oli kaavailtu rakennettavaksi keskussairaalalle tulevan Mielentalon yhteyteen.

– On kuitenkin käynyt ilmi, että suun terveydenhuollon nykyiset tilat Pankalammen alatalossa ovat teknisen käyttöikänsä lopussa ja vuokranantaja, Mikkelin kaupunki, ei voi taata terveellistä ja turvallista toimintaympäristöä useaksi vuodeksi eteenpäin. Mittavaa peruskorjausta ei tiloihin enää kannata tehdä. Henkilöstön ja asiakkaiden turvallisuuden vuoksi meidän on nyt ratkaistava tilakysymys aiottua paljon nopeammassa aikataulussa, kertoo ESPER-hankkeen hankejohtaja Pirjo Syväoja.

Mielentalon tilasuunnitelmaa pienennetään hammashoitolaa vastaavalla neliömäärällä. Mielentalon kokonaisuus tulee Essoten valtuuston käsittelyyn kesäkuussa.

Suu- ja leukasairauksien toiminta pystyy keskussairaalassa kuten nytkin. Suun terveydenhuollon päivystys tulee keskussairaalalle monitoimijapäivystyksen yhteyteen, kun uudet päivystyksen tilat valmistuvat kuluvan vuoden aikana.