Keskussairaala aloittaa sydänsairauksien päivystyksen

28.05.2019

Artikkelin kuva

Mikkelin keskussairaala aloittaa kesäkuussa sydän- ja verisuonisairauksien päivystyksen. Essote on solminut päivystystä koskevan lisätyösopimuksen kardiologiensa kanssa.

Kardiologisen päivystyksen myötä keskussairaalan erikoissairaanhoidon päivystystoiminta on laajempaa kuin monessa laajan päivystyksen sairaalassa.

– Sydän ja verisuonisairaiden potilasturvallisuuden taso nousee Essoten alueella merkittävästi. Vältämme monen vaikeasti sairaan pitkän kuljetuksen muihin hoitopaikkoihin. Tämä pelastaa ihmishenkiä ja vähentää merkittävästi pysyvien vaurioiden syntyä, kertoo kardiologian ylilääkäri Tapani Jerkkola.

Päivystyksen aloittamisen mahdollisti Mikkelin keskussairaalan kohentuva kardiologien määrä ja kardiologien oma tahtotila vahvan keskussairaalapäivystyksen pitämisestä. Syksystä lähtien keskussairaalassa on kaikkiaan neljä sydänsairauksiin perehtynyttä lääkäriä.

– Talon sisäisellä sopimuksella taataan ainakin osalle viikosta täysi kardiologinen päivystys, jota pyritään jatkossa laajentamaan koskemaan koko viikkoa. Pystymme omalla kardiologien työpanoksella kattamaan hyvin merkittävän osan näistä vaikeasti ja akuutisti sairastuneista potilaista, kertoo sisätautien vt. ylilääkäri Jori Nousiainen.

– Vähänkin pidemmällä aikavälillä tästä on tulossa merkittävät kustannussäästöt, kun voimme hoitaa potilaat nopeasti omassa sairaalassa. Kaikkien säästötoimien ei tarvitse olla palvelujen heikennyksiä. Teemme jatkuvasti myös näitä kehittämistoimenpiteitä. Kardiologisen päivystyksen aloittaminen on esimerkki siitä, että mitä paremmin pystymme työmme tekemään sitä kustannusvaikuttavampaa se on, iloitsee vs. terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Kuva: Kardiologian erikoislääkärit Markus Pelkonen ja Tapani Jerkkola.