Kirjailija Emmi Itäranta vierailee Mikkelissä 6. syyskuuta

21.08.2019

Artikkelin kuva

Lukemisen unelmavuosi jatkuu. Kirjailija Emmi Itäranta saapuu vierailulle Mikkeliin 6. syyskuuta.

Englannissa, Canterburyssa, asuva suomalaiskirjailija Emmi Itäranta saapuu tapaamaan lukijoitaan 6.9. Mikkelin pääkirjastoon. Vierailu liittyy Mikkelissä vietettävään Lukemisen unelmavuoteen, jonka teemakirjaksi on nostettu Itärannan teos Teemestarin kirja. Teos on dystopia ajasta, jolloin ilmasto on muuttunut ja puhtaasta vedestä on tullut vallankäytön väline.

Emmi Itärannan vierailu koostuu kahdesta yleisöluennosta: päivätilaisuus järjestetään peruskoulun päättöluokille ja toisen asteen opiskelijoille Mikaelissa kello 13–15 ja kaikille avoin iltatilaisuus kirjaston Mikkeli-salissa kello 18–20. Tilaisuuksissa kuullaan Itärannan ajatuksia teoksestaan sekä elämästä kirjailijana. Paikalle on kutsuttu myös asiantuntijoita keskustelemaan Itärannan kanssa teoksen kiinnittymisestä ajankohtaisiin teemoihin. Koululaisten tilaisuudessa mukana on esimerkiksi tulevaisuudentutkija Christopher Rowley ajatushautomo Demos Helsingistä.

Kirjallisuusilta jatkuu Bar Domissa keskusteluilla Teemestarin kirjan teemoista ja puhtaan veden merkityksestä oluen valmistuksessa. Sanataideantia tarjoavat päiväkirjaklubi ja runokioski. Ensimmäistä kertaa Mikkelissä toteutettavassa päiväkirjaklubissa kuka vain voi tulla lukemaan yleisön eteen pätkän teiniaikaisesta päiväkirjastaan tai muusta nuoruuden tekstistä. Runokioskista saa illan aikana pyytää tilausrunon haluamastaan aiheesta. Runoja ovat taituroimassa Lea Suopelto ja Roope Nykänen.