Kirjaston tarjoama ilmainen kirjakassipalvelu helpottaa ja piristää päiväkotien arkea

09.11.2017

Mikkelin kaupungin pääkirjastolta on jo vuosien ajan jaettu kirjakasseja päiväkoteihin ja esikouluihin. Ilmainen kirjakassipalvelu koetaan päiväkodeissa ja eskareissa toimivaksi ja palvelu onkin erittäin tykätty.

Kirjakassipalveluun sisältyy kirjakassi, joka sisältää noin 22 erilaista kirjaa, eräpäivämuistutukset, muistutus noutamattomista kasseista, puuttuvien kirjojen kysely, materiaalin tarkistaminen palautuksen jälkeen sekä tiedottaminen uusien kassien noutopäivistä.

Kirjakassit kootaan Mikkelin pääkirjastolla ja sisällöt vaihdetaan noin kahden kuukauden välein vuodenaikateemojen ja saatavilla olevan aineiston mukaisesti. Päiväkotien kirjakasseista löytyy kuvakirjoja ja satukirjoja erilaisiin satuhetkiin ja päiväunia varten. Eskarikasseihin kootaan enemmän tietopainotteisia kirjoja sekä helppolukuisia kirjoja jo lukemaan oppineille.

-Kassin sisällön miettiminen on joka kerta yhtä mielekästä ja tällainen yhteistyö kaupungin eri palveluiden välillä on erittäin antoisaa, kirjakassipalvelusta ja sen kehitystyöstä vastaava kirjastovirkailija Anne Kosonen kertoo.

Kirjakassipalvelu on ollut käytössä jo vuosien ajan ja palvelua kehitetään koko ajan muun muassa päiväkodeille tehtävien palautekyselyjen avulla. Palvelu on saanut paljon hyvää palautetta.

-Päiväkodit ja eskarit ovat olleet erittäin tyytyväisiä palveluun. Monesti kuulee että onpa ihanaa että meillä on tällainen yhteinen systeemi. Myös kirjasisällöistä on tullut paljon hyvää palautetta, kun otetaan huomioon vuodenajat ja juhlapyhät. Kosonen kertoo.

Lisätietoja
Anne Kosonen
kirjastovirkailija
anne.kosonen@mikkeli.fi