Kohta voi Tuskussakin tankata kaasua

05.02.2020

Artikkelin kuva

Mikkelin kaupungin konserniyhtiö Etelä-Savon Energia Oy (ESE) alkaa rakentaa kolmatta e-kaasuasemaa Mikkelin Tuskuun Insinöörinkadulle. Hanke käynnistyi vuonna 2019 Energiaviraston liikenteen infrastruktuurituen hakemisella ja tuki myönnettiin joulukuussa 2019. Lupaprosessit kaasuaseman rakentamiseksi on käynnistetty.

Tuskun e-kaasuasema tulee avautuessaan kesän 2021 alussa palvelemaan henkilö- ja jakeluautoliikennettä sekä raskaan kaluston liikennettä. Asemalta tulee saamaan paikallisesti tuotettua paineistettua biokaasua (CBG) ja sekä paineistettua että nesteytettyä maakaasua (CBG/LNG) liikennekäyttöön. Nesteytetyn biokaasun (LBG) käyttö mahdollistuu tulevaisuudessa.

Samalle Tuskun tontille sijoitetaan huippu- ja varalämpökeskus, joka käyttää paineistettua kaasua polttoaineena sekä aurinkokeräimet, jotka tuottavat aurinkoenergiaa kaukolämpöverkkoon.

ESEn tavoite on lisätä uusiutuvan ja ympäristöystävällisen liikennepolttoaineen tarjontaa Etelä-Savon alueella. ESEn nykyiset e-kaasuasemat Mikkelissä palvelevat Graanilla ja Haukivuorella.