Koko perheen tiedepäiviä vietetään marraskuussa

20.09.2019

Artikkelin kuva

Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Savon rahasto käynnistää perheille suunnatun tiedepäiväkiertueen marraskuussa. Mikkelin, Savonlinnan ja Pieksämäen kirjastoissa vierailevan kiertueen tavoitteena on innostaa perheitä tieteen pariin.

Maailmalla kirjastojen ja kesäleirien yhteyteen järjestetyt Mad Science ja Family Science -päivät kokoavat yhteen perheitä tiedepainotteisen tekemisen ääreen. Myös Suomessa Tekniikan Akateemiset (TEK) on järjestänyt koko perheen tiedepäiviä muun muassa Kuopiossa, Tampereella ja Turussa. Päivien ohjelmassa on ollut tiedepulmien ratkaisemista ja erilaisia rakentelutehtäviä sekä tutkija Piin (DI Kirsi Puustinen) Tiedeshow.
 
Etelä-Savossa toteutettava tiedekiertue vierailee Savonlinnassa torstaina 7.11., Pieksämäellä perjantaina 8.11. ja Mikkelissä lauantaina 9.11. Kirjastoissa tapahtuvan tiedepäivän ohjelmassa on erilaisia tiedepajoja sekä tutkija Piin vauhdikas Tiedeshow.

Hankkeen toteuttaa tuottaja Saara Vauhkonen. Tapahtumat ovat myös Facebookissa, missä kerrotaan tarkemmin tapahtumien sisällöstä ja aikatauluista.