Konserni- elinvoimajaosto kokoontui tiistaina 16.6. uuden puheenjohtajan johdolla

17.06.2020

Artikkelin kuva

Konserni- ja elinvoimajaosto kokoontui tiistaina 16.6.2020 ensimmäistä kertaa uuden puheenjohtajan johdolla. Armi Salo-Oksa aloitti puheenjohtajana Olli Marjalaakson jätettyä kaupungin luottamustehtävät tultuaan valituksi Mikkeli-myyjän tehtävään.

Kokouksessa päätettiin konserniyhtiöiden kuulemistilaisuuksista vuodelle 2020. Kuulemistilaisuudet toteutetaan elo- ja syyskuussa. Lisäksi konserni- ja elinvoimajaoston kokousaikataulu hyväksyttiin esityksen mukaisesti.

Konserni- elinvoimajaosto päätti kutsua kokouksiinsa syksystä 2020 alkaen kuluvan valtuustokauden loppuun saakka kehitysyhtiö Miksein toimitusjohtaja Juha Kauppisen sekä kaupungin strategia- ja kehityspäällikön Aki Kaurasen. Heidän tehtävänään on antaa jaostolle säännöllisesti elinvoimakatsaus. Tällä tavoitellaan kokonaisnäkemyksen syventämistä kaupungin elinvoimaisuudesta sekä ajantasaista tiedon vaihtoa.

Esityslistalla oli myös konsernirakenneselvitys. Tätä selvitystyötä on tehty Perlaconin toimesta jo edellisen konserni- ja elinvoimajaoston puheenjohtajan Olli Marjalaakson aikana. Marjo Helin Perlaconista esitteli konsernirakenneselvitystä jaostolle. Selvityksen toimenpiteet etenevät seuraavaksi kaupunginhallituksen käsittelyyn.

Armi Salo-Oksa kertoi tuntemuksiaan kokouksen jälkeen: ”hyvin meni mutta menköön”. Lisäksi hän totesi, että vaikka esityslista oli pitkä, etänä toteutetun kokouksen tunnelma säilyi hyvänä.