Konserni- ja elinvoimajaosto 5.6.

05.06.2018

Artikkelin kuva

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n toimitusjohtaja Juha Kauppinen esitteli konserni- ja elinvoimajaostolle Suomen Yrittäjien ELPO-kyselyn Mikkelin kuntaraportin. Suomen Yrittäjien koordinoimalla Elinkeinopoliittinen mittaristo (ELPO) -kyselyllä kartoitetaan joka toinen vuosi kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti. ELPO-kysely toteutettiin 16.2.–16.4.2018 ja siihen vastasi valtakunnallisesti 5 835 jäsenyrittäjää. Mikkelissä kyselyyn vastasi 79 yrittäjää. Elinkeinopoliittisen mittaristokysely toteutettiin nyt kahdeksatta kertaa.

Jaosto asetti tavoitteeksi, että Mikkelin kaupunki lähtee hakemaan parhaan nousijan paikkaa seuraavassa ELPO-kyselyssä ja, että vastanneiden määrä nousee. Lisäksi selvitetään mahdollisuuksia asiakaspalvelukoulutuksen järjestämiseen kaupunkikonsernissa.

–  Laskeva trendi viimeisen kuuden vuoden ajalta pitää ottaa vakavasti. Voimme aina parantaa yrittäjiä koskevaa päätöksentekoa ja huomioida mikkeliläiset yrittäjät paremmin koko kaupunkikonsernissa. Tämä koskee niin kaupunkiorganisaatiota kuin kaikkia tytäryhtiöitäkin, kommentoi konserni- ja elinvoimajaoston puheenjohtaja Olli Marjalaakso.

Etelä-Savon Koulutus Oy on perustanut 100 %:sesti omistamansa tytäryhtiön, KasvuEsedu Oy:n. KasvuEsedu Oy:n ajankohtaisia aiheita konserni- ja elinvoimajaostolle selostivat yhtiön toimitusjohtaja Teija Pylkkänen ja hallituksen puheenjohtaja Arja Seppänen. Etelä-Savon Koulutus Oy:n tytäryhtiön toimialana on järjestää koulutuspalveluita ja muita osaamisen ja yritystoiminnan kehittämisen palveluita. Yhtiö voi lisäksi harjoittaa toimintaansa tukevaa palvelu-, majoitus-, tutkimus- ja kehittämistoimintaa. KasvuEsedun organisoiman koulutuksen toteuttaa pääosin Esedu, jolla on laaja tuottajayhteistyöverkosto.