KulttuuriKannustinta haetaan taas tammikuussa

28.12.2017

Mikkelin kaupungin kulttuuripalveluiden KulttuuriKannustimen hakuaika alkaa tuttuun tapaan heti vuoden alusta 1.1.2018.

KulttuuriKannustimella etsitään tuoreita ideoita, uudenlaisia toimintatapoja tai kohteita, jotka kaipaavat kehittämistä. Taustalla on ajatus monipuolisten kulttuuriympäristöjen edistämisestä kaupungissa, pyrkimyksestä luomaan uudenlaista otetta kulttuuriin ja taiteeseen sekä entistä monipuolisempien kulttuurimahdollisuuksien tarjoamisesta.

KulttuuriKannustimen määritelmä on tarkoituksella löyhä. Kannustimella haetaan yllätyksellisyyttä, kekseliäisyyttä ja innovatiivisuutta. Uuden luominen ja rohkea, kokeileva katsontatapa taiteeseen ja kulttuuriin ovat Kannustimen avainasioita. Myös mikkeliläisyys on keskiössä, sillä avustuksen hakijoiden tulee olla mikkeliläisiä, minkä lisäksi idea täytyy toteuttaa Mikkelissä.

Ehdotettavan idean on jollain tapaa nojattava kaupungin strategiaan. Hakijana Kannustimessa voivat olla niin yksittäiset henkilöt, vapaamuotoiset ryhmät kuin rekisteröidyt yhdistyksetkin. Kannustinta haetaan vapaamuotoisella hakemuksella.

KulttuuriKannustimen saajan ja kannustimen suuruuden ratkaisee saapuneiden hakemusten perusteella hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta. Lautakunta voi myös halutessaan jättää KulttuuriKannustimen jakamatta.

Kulttuurikannustimen hakuaika jatkuu aina tammikuun loppuun 31.1. asti. KulttuuriKannustinta haetaan Mikkelin sähköisen asioinnin kautta 1.1.2018 alkaen. Klikkaa tästä!