Kysymyksiä ja vastauksia itsenäisyyspäivän paraatiin liittyen

27.11.2018

Artikkelin kuva

Tähän on koottu kysymyksiä ja vastauksia liittyen itsenäisyyspäivän valtakunnalliseen paraatiin, joka järjestetään 6. joulukuuta Mikkelissä.

 1. Ketkä kaikki ovat mukana paraatissa? Vastaus: Mukana on joukkoja kaikista puolustushaaroista, Rajavartiolaitoksesta, Maanpuolustuskorkeakoulusta, sekä veteraani- ja maanpuolustusjärjestöistä yhteensä 900 henkilöä, 51 ajoneuvoa ja 18 ilma-alusta
   
 2. Onko kalustonäyttelyä? Vastaus: Kyllä. Kalustonäyttely järjestetään Raatihuoneenkadulla kello 9.30–15.
   
 3. Mihin aikaan varsinainen ohimarssi alkaa? Vastaus: Ohimarssi alkaa kello 13.
   
 4. Voiko auton jättää toriparkkiin? Vastaus: Toriparkki palvelee muuttuneista liikennejärjestelyistä huolimatta.
   
 5. Miten pääsen keskustaan seuraamaan paraatitapahtumia? Vastaus: Yleisöä kehotetaan saapumaan paikalle jalan, mikäli se vain on mahdollista. Paikallisliikenteen vuorot, jotka tavallisesti pysähtyisivät Hallitustorille, ajetaan poikkeuksellisesti matkakeskukselle. Sama koskee taksiliikennettä. Pysäköintiä rajoitetaan oheisen kartan ilmoittamilla alueilla. Paikallisliikennettä koskevat poikkeusjärjestelyt on luettavissa täällä. Paraatin ajaksi taksit eivät voi olla omalla paikallaan Hallitustorin tolpalla, vaan lähimmät käytettävissä olevat taksitolpat on matkakeskuksella ja keskussairaalalla.
   
 6. Voinko kuvata paraatitapahtumia dronella? Vastaus: Et. Koko Mikkelin keskustan alue on lentokieltoaluetta ja dronejen lennättäminen on ehdottomasti kielletty tapahtuman turvallisuuden vuoksi, poikkeuksena on ainoastaan viranomaistoiminta.
   
 7. Voinko seurata paraatia televisiosta? Vastaus: Kyllä. Suomen Yleisradio televisioi paraatin osana itsenäisyyspäivän ohjelmistoaan.