Lääketieteen kandidaatteja aletaan opettaa lastentautien kurssilla Mikkelin keskussairaalassa

10.01.2020

Artikkelin kuva

Itä-Suomen yliopiston lääketieteen perusopetus laajenee Essotessa. Lääketieteen kandidaatteja aletaan opettaa lastentautien kurssilla tammikuusta alkaen Mikkelin keskussairaalassa 20 viikkoa vuodesta. Koulutettavia on yleensä neljä kerrallaan.

– Ensimmäiset kandidaatit tulevat tammikuun kolmannella viikolla. Saamme tehtyä sairaalaamme ja toimintaamme tutuksi isolle joukolle loppuvaiheen lääketieteen opiskelijoita ja toivottavasti heistä joku kiinnostuu kaupungista ja Essotesta niin, että haluaa palata tänne työskentelemään jollekin alalle jatkossa, kertoo lastentautien ylilääkäri Lotta Mäkelä (kuvassa).

Sopimus on tehty Itä-Suomen yliopiston ja Essoten välillä. Samanlainen sopimus on ollut jo aiemmin kirurgian erikoisalalla.

– Asemamme koulutussairaalana vahvistuu tämän sopimuksen kautta merkittävästi. Sopimus on solmittu ja opetuksen aloitus järjestyi nopealla aikataululla, kertoo sopimuksesta vastaava johtajaylilääkäri Jarmo J. Koski.

Opetus tapahtuu lastentautien vastaanotolla, lasten ja vastasyntyneiden osastolla sekä synnytysyksikössä. Lapsipotilaista osa pääsee opetuspotilaiksi, jolloin paikalla on opetusta pitävän erikoislääkärin lisäksi lääketieteen kandidaatti.

– Lapsen tutkimisesta ja diagnosoinnista vastaa aina erikoislääkäri. Asiat tulevat hoidettua aiempaan tapaan perusteellisesti kenenkään ei tarvitse jännittää tilannetta, Lotta Mäkelä sanoo.