Legendaarinen Jorma Panula pitää Mikkelissä kapellimestarikurssin

29.01.2018

Maestro Jorma Panulan kapellimestarikursseista ovat päässeet ammentamaan oppia monet sukupolvet ympäri maailmaa. Tällä viikolla pääsee mikkeliläisyleisö seuraamaan konserttitalo Mikaelissa Panulan kapellimestarikurssin harjoituksia keskiviikkona 31.1. kello 10–14 sekä seuraavana iltana 1.2. kello 19 kapellimestarikurssin konserttia. Molemmissa tilaisuuksissa yleisö voi seurata kapellimestarikurssin osallistujien työskentelyä valkokankaalta. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Jorma Juhani Panula tunnetaan paitsi kapellimestarina myös säveltäjänä, sovittajana ja erityisesti Sibelius-Akatemian orkesterinjohdon opettajana. Vuosina 1973–1993 hän toimi Sibelius-Akatemian orkesterinjohdon professorina. Mestarikursseja Panula on pitänyt Suomen lisäksi muun muassa Ruotsissa, Virossa, Italiassa, Venäjällä, Yhdysvalloissa ja Australiassa. Vuonna 1997 Panulalle myönnettiin Ruotsin kuninkaallisen tiedeakatemian musiikkipalkinto ja vuonna 2006 hänet nimitettiin akateemikoksi.

Panulan kapellimestariopissaan ovat olleet kansainvälisenkin uran luoneet kapellimestarit Esa-Pekka Salonen, Jukka-Pekka Saraste, Osmo Vänskä, Sakari Oramo, Susanna Mälkki ja Mikko Franck. Vaasassa on järjestetty vuodesta 1999 lähtien noin joka kolmas vuosi kansainvälinen Jorma Panula -kapellimestarikilpailu.

JORMA PANULAN KAPELLIMESTARIKURSSIN KONSERTTI
31.1. klo 10–14 avoin harjoitus, Mikaeli (Sointukatu 1)               
1.2. klo 19, Mikaeli (Sointukatu 1)
Panulan kapellimestarikurssin osallistujat esiintyvät

Giacomo Puccini: Crysantemi
Béla Bartók: Divertimento
Einojuhani Rautavaara: Divertimento
Antonín Dvořák: Serenadi

Sekä avoimiin harjoituksiin että konserttiin vapaa pääsy!