Liikkujan viikkoa vietetään 16.–22. syyskuuta

12.09.2018

Syyskuun 16.–22. vietetään vuosittain kansainvälistä Liikkujan viikkoa. Teemaviikon aikana ympäri Euroopan kampanjoidaan fiksun ja kestävän liikkumisen puolesta. Mikkelin kaupunki, kaupungin kävelyn ja pyöräilyn edistämisryhmä sekä paikallisjärjestöt haastavat kaikki mikkeliläiset mukaan. Mieti miten kuljet arjessa – liikkumisvalinnoilla on merkitystä ympäristön, yhteiskunnan ja terveyden kannalta!

Tapahtumat Liikkujan viikolla

Maanantai 17.9. klo 10 – 14 Tuo pyöräsi kampukselle!

Xamkin kampuksen pääaulassa ja A-rakennuksen viereisellä piha-alueella järjestetään Tuo pyöräsi kampukselle! -tapahtuma. Tapahtumassa on muun muassa pyörän pesu- ja huoltomahdollisuus, kokeiltavana sähköpyöriä sekä mahdollisuus antaa palautetta pyöräreiteistä.

Perjantai 21.9. Opiskelijoiden liikunta- ja harrasteappro

Saimaa-stadiumilla on mahdollisuus kokeilla erilaisia lajeja, löytää uusia harrastusmahdollisuuksia ja tutustua yhdistysten toimintaan. Tapahtuma on tarkoitettu opiskelijoille.

Lauantai 22.9. Aktiivinen arki -tapahtuma

Liikunta- ja harrastetapahtuma jatkuu Saimaa-stadiumilla kaikille avoimena tapahtumana. Lisätietoja ja Facebook-tapahtuma.

Lauantai 22.9. Salainen kaupunki -pyöräily

Tapahtuma on sekoitus polkupyöräsuunnistusta, kaupunkiseikkailua ja taidetta. Salaiseen kaupunkiin osallistutaan omilla pyörillä ja pyörät vievät kaupungin katujen lisäksi muun muassa syrjäisille kujille, puistoihin, takapihoille ja joutomaille, porttikongeihin, olohuoneisiin ja rakennuksiin. Lisätietoja.

Kaupungin työntekijöiden ja koululaisten kampanja

Keskiviikko 19.9. Viisaan liikkumisen -päivä

Mikkelin kaupungin työntekijät haastetaan miettimään kulkutapavalintojaan työmatkoilla ja saapumaan töihin kävellen, pyörällä, bussilla tai kimppakyydillä. Myös koulut ja oppilaitokset haastetaan kampanjoimaan ja osallistumaan Viisaan liikkumisen -päivään!

Kaupunki on mukana Kävelykilometrikisassa ja haastaa kisaan mukaan asukkaat sekä kaupungin työntekijät. Kävelykilometrikisaan voi liittyä osoitteessa https://kavelykilometrikisa.hsl.fi/.

Lisäksi kaupunginjohtaja Timo Halonen on haastanut Kävelykilometrikisaan mukaan kaupungin henkilöstön sekä Essoten johtajan Risto Kortelaisen ja myös koko Essoten henkilöstön.

Essote on vastannut haasteeseen yrittämällä kiertää maapallon ympäri. Maapallon ympärysmitta on 40 075 km (päiväntasaajaa pitkin mitattuna). Essoten 3 800 työntekijää kohden se tekee hieman yli 10 kilometriä/henkilö.

Työntekijät keräävät kilometrejä kävellen, juosten, pyöräillen, uiden, meloen tai millä tahansa tavalla ilman moottoria. Kuntayhtymän johtaja Risto Kortelainen on ilmoittanut pyöräilevänsä Liikkujan viikolla vähintään 40 kilometriä.

Mitä on viisas liikkuminen?

Viisaasti tai kestävästi voi liikkua esimerkiksi jalan, pyörällä, joukkoliikenteellä ja kimppakyydillä. Olennaista on valita liikkumistilanteeseen sopiva kulkutapa.

Viisailla liikkumisvalinnoilla säästät rahaa ja aikaa, ylläpidät terveyttäsi, saastutat vähemmän ja parannat asuinympäristösi viihtyisyyttä ja turvallisuutta.

www.liikkujanviikko.fi