Lue minut -näyttely on oodi kirjoille ja tarinoille

18.06.2019

Artikkelin kuva

Osana Lukemisen unelmavuotta Mikkelissä nähdään ainutkertainen näyttely, kun Sanna Pellicionin ja Siri Kolun Lue minut -kirjaan perustuva näyttely saapuu ihastuttamaan kesää. Lue minut -näyttelyn avajaisia vietetään pääkirjaston Mikkeli-salissa maanantaina 24.6. kello 10.15 osana Hulivilikarnevaalin avajaisia.

Lue minut -näyttely on oodi kirjoille, tarinoille ja inspiroitumiselle. Toiminnallisessa näyttelyssä pääsee lepäämään kirjapatjalla, seilaamaan, haaksirikkoutumaan ja avaamaan salaisuuksien kaapin sekä inspiroitumaan minimaailmoista. Näyttely on suunnattu kaikenikäisille lapsista aikuisiin. Näyttely on nähtävissä koko Huliviliviikon ajan ja sen jälkeen aina 24.7. asti. Näyttely on auki maanantaisin kello 11–19 ja tiistaista perjantaihin kello 10-16. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Avajaisissa 24.6. on paikalla Eevert-kettu sekä erilaista ohjattua toimintaa. Avajaisiin on niin ikään vapaa pääsy ja avajaisvieraille on järjestetty mehutarjoilu. Tiistaina 25.6. näyttelyssä järjestetään sanataidepaja 3-6-vuotiaille kello 9.30, 7-12-vuotiaille kello 11 ja kaikenikäisille kello 14. Myös perjantaina 28.6. kirjojen iltana näyttelyssä on ohjelmassa ohjattua toimintaa kello 16 – 19.

Näyttely perustuu Sanna Pelliccionin ja Siri Kolun samannimiseen kirjaan. Lue minut -kirja ja näyttely saivat alkunsa, kun kuvittaja Sanna Pelliccioni luonnosteli kuvia kirjoista unenomaisissa paikoissa. Pelliccioni koki, että kirjat ovat pelastaneet hänet monessa elämäntilanteessa ja halusi siksi tehdä kirjan, joka olisi oodi itse kirjalle, tarinoille ja inspiroitumiselle. Kirjailija Siri Kolu kirjoitti valmiisiin kuviin tekstit, joita on myös esillä näyttelyssä. Pelliccioni halusi rakentaa kirjasta näyttelyn, koska hän uskoo että kirjat pelastavat, viihdyttävät, avartavat mieltä, jännittävät, innostavat, sekä auttavat ihmisiä iloissa ja suruissa.

Näyttely on järjestetty yhteistyössä Mikkelin kaupungin kulttuuripalveluiden, Mikkelin seutukirjaston ja Lukemisen unelmavuoden kesken.